Administrație Publică

ZIUA OLIMPISMULUI LA SINAIA

mai 15, 2013

Colegiul „Mihail Cantacuzino” din Sinaia organizează în data de 16 mai 2013, începând cu orele 10.15, cea de-a XXI-a ediţie a evenimentului Ziua Olimpismului.

La această ediţie vor participa 10 licee de pe Valea Prahovei, reprezentate de aproximativ 400 de sportivi. În cele opt ore de competiţii ce se vor desfăşura atât pe baza sportivă a Colegiului, situată în aer liber, cât şi în sala de sport, concurenţii  se vor întrece la următoarele discipline: tenis, şah, baschet, volei, fotbal, sărituri, ştafetă şi atletism. Pregătirea evenimentului s-a realizat în mare parte cu sprijinul voluntarilor.

Alina Rotaru, multiplă campioană naţională şi vicecampioană olimpică la săritura în lungime (2010 la Singapore) este invitata de onoare a acestui eveniment. 

Vlad Oprea, Primarul oraşului Sinaia:

„Cu siguranță flacăra olimpică pe care o vom aprinde împreună în această zi a Olimpismului va menține vie pasiunea copiilor pentru sport în special, dar și pentru toate activitățile în aer liber. Este de apreciat faptul că doar câțiva oameni au reușit să organizeze acest eveniment, menit să  ducă mai departe o frumoasă tradiție. Felicitări organizatorilor și mult succes participanților!”   

Aurora Arieşan, Directorul Colegiului „Mihail Cantacuzino”:

 „Colegiul „Mihail Cantacuzino” organizează an de an Ziua Olimpismului, competiție sportivă care are o tradiție îndelungată, aflându-se anul acesta la a XXI-a Ediție.

Prin această zi dorim să sensibilizăm elevii cu privire la importanța practicării sportului, atât în școală, cât și în timpul liber.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a acestui eveniment, domnului Primar Vlad Oprea, care este alături de noi de fiecare dată, elevilor voluntari, profesorilor, sponsorilor și nu în ultimul rând membrilor Catedrei de Educație Fizică și Sport din cadrul Colegiului nostru, domnilor profesori Hogea Ionuț și Baciu Gabriel care au muncit enorm pentru această competiție”.

Totodată, la eveniment sunt aşteptaţi reprezentanţi ai: Ministerului  Educaţiei Naţionale, Ministerului Tineretului și Sportului, Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova şi Academiei Olimpice Române Prahova.

Last modified: iunie 3, 2013

Comments are closed.