Administrație Publică

Weekendul acesta, la Sinaia se poartă bătălii istorice!

august 19, 2013

Afis CE 2013_Sinaia_V2_2

Asociația Tradiția Militară, în colaborare cu Primăria Orașului Sinaia organizează la sfârșitul acestei săptămâni Marșul Comemorativ Crucea Eroilor.

Evenimentul, aflat la cea de-a V-a ediție este dedicat tuturor soldaților căzuți în lupte în timpul Primului Război Mondial. Aproximativ 60 de militari, români și străini, vor lua parte la acest eveniment și vor organiza marșul de pe Platoul Bucegilor, reconstituirea bătăliilor istorice, parade și comemorări.

Denumirea manifestației este legată de Crucea Caraimanului, aflată în imediata apropiere a fostei granițe dintre România și Imperiul Austro-Ungar.

Nici perioada de desfășurare a evenimentului  nu este aleasă întâmplător: în data de 27 august 1916 țara noastră a declarat război Austro-Ungariei  și trei armate române au început traversarea Carpaților Meridionali.

Programul Evenimentului

Vineri, 23 august

Marș pe platoul Bucegilor, în uniforme militare de epocă, prin locurile unde s-au purtat bătălii în timpul Primului Război Mondial; Traseul include Sfinxul,  vechea frontieră, Drumul Grănicerilor, pe la Vf.Omu și Crucea Eroilor. Aici se va face, în jurul orei 12.00, o ceremonie militară de comemorare a eroilor căzuți.

Sâmbătă, 24 august

10.30 – Ceremonie militară de comemorare la monumentul “Ultima Grenadă” din Bușteni

11.00 – Paradă și demonstrație de reconstituire istorico-militară în Parcul Primăriei din Bușteni

17.00 – Demonstrație de reconstituire istorico-militară în Parcul Ghica – Sinaia

18.00 – Ceremonie militară de comemorare la Cimitirul Internațional al Eroilor din Sinaia

Duminică, 25 august

11.00 – Demonstrație de reconstituire istorico-militară în Parcul Ghica – Sinaia

13.00 – Demonstrație de reconstituire istorico-militară la Castelul Peleș – Sinaia

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Orașului Bușteni, Consiliului Județean Prahova, Jandarmeriei Române și Muzeului Național Peleș.

Mai participă: Asociația Deutsches Freikorps, Asociația Taditsia (Bulgaria), Asociația Regimentul 29 Regal Maghiar Honvezi (Ungaria), Asociatia Földvary Karoly, Organizația Națională Cercetașii României.

 

 

 

 

 

Last modified: aprilie 12, 2021

Comments are closed.