Administrație Publică

DE ZIUA ROMÂNIEI LANSĂM CAMPANIA “PRODUS DE SINAIA”

noiembrie 29, 2013

Avem bucuria de a  lansa o nouă campanie: PRODUS DE SINAIA. Este un program dedicat celebrării Zilei Naționale a României.

Am creat o serie de acțiuni și activități speciale, menite să crească spiritul civic, bucuria de a fi român, mândria de a locui într-un oraș regal și dorința de implicare în viața comunității.

Echipa Primăriei Sinaia a lucrat împreună cu instituțiile publice locale și agenții economici din oraș la acest program menit să transforme zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie în adevărate zile de sărbătoare.

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea lansează primele două provocări ale campaniei PRODUS DE SINAIA:

“Mi-am dorit întodeauna să văd că românii se bucură de Ziua Națională așa cum o fac alte popoare, unele dintre ele cu o istorie și cu o cultură mai sărace decât ale noastre. Am observat cum ne solidarizăm ușor la cauze care ne storc lacrimi, dar uităm să ne fim aproape doar pentru că facem parte din aceeași nație. Ne-am învățat să punem etichete semenilor fără a încerca măcar să vedem ce avem în comun. Cred că este mai important să înțelegem cum putem acționa pentru a schimba fenomenul etichetării. Așadar îi provoc pe sinăieni SĂ POARTE TOȚI ACEEAȘI ETICHETĂ de Ziua României, cu însemnul tricolor și marca locală (Vezi foto atașată). Vom distribui localnicilor aceste materiale pe care sper să le purtăm cu toții, cu egală bucurie.

A doua provocare a campaniei PRODUS DE SINAIA se adresează tuturor acelora care vor fi pe 1 Decembrie pe Bulevardul Carol I unde vor simți miros de iarnă, de copilărie. Transformăm Sinaia în ORAȘUL MERELOR COAPTE! Vom oferi fiecărui trecător o porție de măr cu mirodenii cu speranța că acest lucru le va aminti de o Românie frumoasă, caldă si dulce, de țara de acasă. Vom face din această acțiune o tradiție pe care sper să o adopte cât mai mulți edili. Poate așa vom diversifica “tradiționalele“ mese de sărbătoare, îmbogățindu-le prin gusturi și arome.

Am învățat să fim mereu printre primii care aducem în stradă arta și cultura. Nici de această dată nu ne lăsăm mai prejos și venim cu ARTA ȘI CULTURA URBANĂ prin GRAFFITI , STREET DANCE și  BIKERS SHOW.

Momentele speciale ne vor fi oferite de Centrul de Perfecționare Jandarmi Montani Sinaia, Detașamentul de Pompieri Sinaia din cadrul ISU Prahova, SPIR Prahova prin DEMONSTRATII, EXERCIȚII DE INTERVENȚIE ȘI SALVARE.

PARADA MILITARĂ (Unitatea Militară Vânători de Munte Predeal, Centrul de Perfecționare Jandarmi Montani Sinaia, Detașamentul de Pompieri Sinaia, Poliția Sinaia, Colegiul Militar Breaza) acompaniată de Fanfara Consiliului Județean Prahova, va defila la ora 16,50 începând cu PREZENTAREA ONORULUI  în fața Primăriei orașului Sinaia.

Pentru a marca aceste zile doamna Ramona Mănescu, Ministrul Transporturilor și Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu vor participa duminică, 1 Decembrie, orele 12,30 în Gara Regală Sinaia la Ceremonia oficială “Călători prin istorie cu Trenul Regal” (TRENUL REGAL care i-a aparținut Regelui Ferdinand I ). La orele 13,00 Altețele Regale vor parcurge cu Trenul Regal, un traseu simbolic de la Sinaia la București.

PROGRAMUL ZILEI NAȚIONALE – 1 DECEMBRIE

GARA SINAIA:

Ora 12.30 – Ceremonie oficiala “Calatori prin istorie cu Trenul Regal” – plecarea Trenului Regal din Gara Regală Sinaia;

BD. CAROL I:

Ora 14.00 – “Produs de Sinaia” – desene cu  graffiti, demonstrații de street dance, mere coapte;

Ora 15.00 – Prezentare campanii active și atribuții ale Detașamentul de Jandarmi, Centrul de Perfecționare Jandarmi Montani Sinaia, Detașamentul de Pompieri Sinaia, Poliția Sinaia, U. M. Vânători de Munte Predeal, Colegiul Militar Breaza;

Ora 15.10 – Demonstrații exerciții de intervenție și salvare – Centrul de Perfecționare Jandarmi Montani Sinaia, Detașamentul de Pompieri Sinaia din cadrul ISU Prahova, SPIR Prahova;

Ora 16.30 – Prezentare onor 1 Decembrie

Ora 16.50 – Paradă Militară (Pluton U.M. Vânători de Munte Predeal, Pluton Centrul de Perfecționare Jandarmi Montani Sinaia, Pluton Detașamentul de Pompieri Sinaia, Pluton Poliția Sinaia, Pluton Colegiul Militar Breaza, Fanfara Consiliului Județean Prahova);

CIMITIRUL EROILOR:

Ora 17.00 – Comemorarea eroilor neamului – Slujba de comemorare, depunere de coroane;

CASINO SINAIA:

Ora 17.30 – Produse tradiționale românești – Fasole cu cârnați și vin fiert.

Last modified: noiembrie 29, 2013

Comments are closed.