Administrație Publică

EXERCIȚIU – ALARMĂ LA DEZASTRE

mai 27, 2014

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Prahova împreuna cu Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Orașului Sinaia va organiza şi desfăşura un exerciţiu de cooperare, cu forţe şi mijloace în teren, pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă în cazul producerii unor inundații în cartierul Cumpătu, str. Scropoasa,  miercuri 28 mai 2014.

În cadrul acestui exerciţiu se va verifica modul de realizare a înştiinţării/avertizării/alarmării şi evacuării populaţiei  şi bunurilor din zonele posibil afectate.

Scopul acestui exercițiu este acela de a antrena membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență pentru a interveni în mod unitar în rezolvarea unei situații de urgență.

Având în vedere că este doar un execițiu de alarmare publică, dar și pentru a  evita  anumite probleme, rugăm cetățenii din Cartierul Cumpătu (zona  str. Scropoasa) unde va avea loc aplicaţia practică să nu intre în panică și să respecte indicațiile organelor de ordine publică.

Semnalul de alarmare, ALARMĂ LA DEZASTRE se va da pe data de 28 MAI 2014, în jurul orelor 12.00 și se compune din 5 sunete (impulsuri) a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

Semnalul de „ÎNCETAREA ALARMEI” se va da în jurul orelor 14.00 şi constă dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu o durată de 2 minute.

În acest exercițiu vor fi implicați: Detașamentul de Pompieri Sinaia, Detașamentul de Jandarmi Ordine Publică Sinaia, Poliția Locală, Ambulanța Sinaia, SC Sinaia Forever SRL, SC Transport Urban SRL și operatorii de utilități publice din oraș.

Conform legislației în vigoare un astfel de exercițiu se desfășoară odată la trei ani.

Reamintim că acesta este doar un exerciţiu de alarmare publică şi vă rugăm, pei cei care vă aflați în zonă, să respecți indicaţiile organelor de ordine publică.

Last modified: mai 27, 2014

Comments are closed.