Administrație Publică

Concurs de Eleganță la Sinaia

iunie 25, 2014

concurs_eleganta_sinaia_1403530923Sâmbătă, 28 iunie Retromobil Club România, sub Înaltul Patronaj al MS Regelui Mihai I al României, în parteneriat cu Primăria Orașului Sinaia și cu sprijinul  Muzeului Național Peleș, organizează la Sinaia cea de-a IV-a ediție a Concursului de Eleganță, eveniment inclus în calendarul internațional F.I.V.A..

La cele opt categorii ale concursului vor participa 42 de vehicule istorice, un sfert dintre acestea fiind prezentate în premieră publicului. Și în acest an vor fi prezente automobile unicat, de o mare valoare colecționistică. ASR Principele Radu și ASR Principele Nicolae, membri de onoare ai R.C.R., vor asista la concurs. Juriul va fi prezidat de dl Corrado Lopresto, cel mai important colecționar italian de vehicule istorice, recent câștigător pentru a patra oară a celui mai celebru concurs din lume, Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Cele 42 de vehicule istorice selectate de juriul concursului, vor fi expuse pe Domeniul Regal Peleș sâmbătă, 28 iunie în intervalul 10:00-16:00 și vor defila prin fața juriului și a publicului spectator începând cu ora 11:30.

”Continuăm la Sinaia o frumoasă tradiție a concursurilor automobilistice. Încă din perioada interbelică orașul nostru, reședință a regilor, a găzduit evenimente de acest gen, de o eleganță și un rafinament aparte. Vă invit să ne bucurăm împreună de spectacolul oferit de mașinile care participă la Concursul de eleganță, pe domeniul Castelului Peleș” a declarat Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia.

”Concursul de Eleganță Sinaia, aflat la a patra ediție în varianta modernă, dedicata vehiculelor istorice, este cel mai important eveniment din cele peste 25 organzate anual de Retromobil Club Romania. Prezența domnului Corrado Lopresto în calitate de președinte al juriului, va contribui cu siguranță la creșterea prestigiului evenimentului, pe care ne străduim de la an la an să-l facem cât mai atractiv. Vă așteptăm la Sinaia pentru a admira adevarate bijuterii pe roți”- Bogdan Coconoiu – Președinte R.C.R.

Începând cu ora 18:00 va fi organizată o paradă pe bulevardul central al orașului Sinaia, iar de la ora 19:00 în fața Casino-ului Sinaia se va desfășura festivitatea de premiere.

Automobilele participante vor concura pe categorii, după cum urmează: Antebelice Cabriolet, Antebelice Coupe, Antebelice Sedan, Clasice Cabriolet, Clasice Coupe, Clasice Sedan Fabricat în România, Automobile de competiție.

Pe lângă cel mai râvnit trofeu “Best of Show” vor fi acordate mai multe premii speciale:  Premiul de restaurare, Premiul de conservare, Premiul pentru cea mai mare distanță parcursă, Premiul pentru cel mai vechi automobil, Premiul publicului, Premii speciale ale juriului, Premiul Sponsorului Principal R.C.R. – ALLIANZ TIRIAC Asigurări.

Ca în fiecare an, în paralel cu concursul, în parcajul din zona Economat va fi organizată o expoziție cu vehicule istorice la care și-au anunțat participarea peste 50 de automobile.

Parteneri organizatorici: Primăria Orașului Sinaia, Muzeul Național Peleș.

Sponsor principal: ALLIANZ TIRIAC Asigurări Automobilul oficial al evenimentului: BMW.

Sponsori și parteneri ai evenimentului: Game World, Domeniul Manasia,

Oldtimer Studio, Grandprix Originals, Bergenbier, Tony Detailing, AMPRO, Socomec, INES, Hotel Palace, Just Classics.

Parteneri media: Auto Motor și Sport, AUTO Pro, 4 Tuning, pasiunea.eu, Oldtimer.ro, automobilia.ro.

afis retromobil sinaia 500x700

Last modified: aprilie 12, 2021

Comments are closed.