Administrație Publică

“Enescu şi muzica lumii”: între 5 și 27 august la Sinaia

august 5, 2014

Acest festival care marchează la fiecare ediţie, ziua de 19 august, data naşterii marelui muzician român, aduce noutăţi la fiecare ediţie, devenind un adevărat Festival al Tineretului, având ca punct de plecare oraşul Sinaia – unul dintre cele mai frumoase şi mai vizitate din România.

Maria-Floricica-Cazino-Sinaia-concertEdiţia 2014, a XV-a, propune concerte extraordinare cu mari artişti români şi străini şi cu cele mai tinere şi entuziaste ansambluri simfonice din România şi din câteva ţări europene.

Mai multe informații despre acest eveniment găsiți aici.

Pe lângă Orchestra Română de Tineret, dirijată de maestrul Cristian Mandeal, un brand românesc de mare succes la nivel naţional si internaţional ( de curând orchestra a repurtat un succes extraordinar la Berlin, fiind prima orchestră simfonică românească invitată să sustină un concert în celebra sala a Filarmonicii din Berlin), Romanian Sinfonietta Orchestra, infiinţată în 2010 tot la Sinaia, dirijată de maestrul Horia Andreescu, solistă Elisabeth Leonskaja şi cea mai tânără orchestră din România, Orchestra Junior, dirijată de Gabriel Bebeşelea, unul dintre cei mai talentaţi tineri dirijori români, Festivalul propune concerte de excepţie cu Orchestra Naţională de Tineret a Spaniei, dirjor Lutz Köhler, Orchestra Naţionala de Tineret a Franţei, dirijată de Dennis Russell Davies şi avându-o ca solistă pe pianista japoneză Maki Namekawa.

10569997_698273956895065_873779341_n“Îmi face o deosebită onoare faptul că, și în acest an, Sinaia are ocazia de a găzdui un eveniment de o asemenea anvergură. Orașul nostru este legat din punct de vedere istoric și cultural de personalitatea marcantă a lui George Enescu. Sunt convins, de altfel, că Maestrul a transpus în muzica sa o parte din grația și frumusețea acestui oraș, de care s-a simțit atât de legat. Vă mulțumesc pentru faptul că vă străduiți și reușiți să continuați această tradiție. Sinaia merită trăită și descoperită în armonia muzicii clasice.”
Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia

Programul festivalului include şi recitaluri extraordinare susţinute, printre alţii, de pianistii Valentin Gheorghiu, Elisabeth Leonskaja, Roxana Gheorghiu,  violoniştii Liviu Prunaru (Belgia),Valentina Sviatlovskaia( Rusia), Simina Croitoru, pianistii Maruxa Llorente (Spania), Andrei Licaret, violiştii Cristian Ifrim (Spania), Cristian Andris (Elvetia) si Andra Schlutter ( Germania), violonceliştii Marin şi Ştefan Cazacu, Octavian Lup,  contrabasistul Magor Szasz, mezzosoprana Cosmina Stancu, pianiştii Viorica Boerescu, Violetta Stefanescu si Ioana Mandrescu, si unii dintre cei mai talentati tineri români, membri ai Orchestrelor Naţionale de  Tineret ale României.

Ineditul acestei ediţii constă în colaborarea excelentă cu Festivalul “Vară magică” de la Bucuresti prin repetarea unor concerte de la Sinaia în sala mare a Ateneului Român.

Festivalul Internaţional “Enescu şi muzica lumii” este organizat de Primăria Sinaia şi Fundaţia “Prietenii muzicii”–Serafim Antropov, Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română” , în colaborare cu Lanto Communication.

Proiect cultural finanţat de Administratia Fondului Cultural National.

Partener asociat UCIMR (Uniunea de Creaţie interpretativă a muzicienilor din România)

Parteneri: Filarmonica “G.Enescu” din Bucureşti, Muzeul Naţional George Enescu, Centrul Internaţional de Conferinţe – Cazino Sinaia, Centrul Cultural “Carmen Sylva” – Sinaia, Centrul Cultural Aurel Stroe din Buşteni, Primăria din Sibiu, Primăria din Braşov, Asociatia Inceptum, Elite Art Club Unesco.

Sponsori: Apa Nova, Hotel Palace Sinaia, Nova, Senia Music, Vizual Graph, Hotel Piatra Soimului, Hotel Cutitu de Argint.

Parteneri media: Radio România Cultural şi Radio România Muzical, ziare, reviste, posturi de radio şi de televiziune locale

Last modified: aprilie 12, 2021

Comments are closed.