Administrație Publică

Sinaia, gata de curățenia de primăvară: Verde Crud ajunge la cea de XI-a ediție!

martie 18, 2015

Afis V_CÎn perioada 23 martie – 10 aprilie, Primăria orașului Sinaia va organiza cea de-a XI-a ediție a campaniei de ecologizare Verde Crud. La fel ca și în anii trecuți, obiectivele principale ale campaniei sunt: curățarea străzilor, trotuarelor și rigolelor, realizarea unor acțiuni de ecologizare pe coaste și pe văile râurilor și izvoarelor, acțiuni de conștientizare a populației privind importanța protejării mediului și a colectării selective în contextul participării orașului Sinaia la competiția Orașul Reciclării, dar și mobilizarea și implicarea populației prin acțiuni de voluntariat.

„În fiecare primăvară trebuie să ne mobilizăm pentru a curăța zonele afectate de gunoaie aruncate la voia întâmplării. Verde Crud este o ocazie bună pentru a ne aminti că fără curățenie și educație, nu poate exista civilizație. Sper ca și în acest an ne vom putea baza pe sprijinul locuitorilor, dar și pe cel al agenților economici pentru a petrece Sărbătorile de Paști într-un mediu cât mai curat!” – a spus Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia.

verde_crudAstfel, campania Verde Crud 2015 se va desfășura astfel:

În perioada 23 martie – 6 aprilie: colectarea deșeurilor biodegradabile (frunze, crengi, resturi vegetale) de la populație după programul din imagine. Spre deosebire de anii trecuți, deșeurile trebuie depozitate în curte, nu pe domeniul public, pentru a nu obstrucționa traficul rutier și cel pietonal. Ridicarea se va face într-o singură zi, conform tabelului prezentat în imagine. În ziua colectării se vor curăța și străzile, trotuarele și rigolele.
În perioada 7 aprilie – 10 aprilie: se vor efectua revizii și se vor remedia eventualele deficiențe sau restanțe din teren.

În paralel, pe toată durata campaniei Verde Crud 2015 se vor derula acțiuni de informare și conștientizare asupra importanței colectării selective, orașul Sinaia fiind înscris în competiția Orașul Reciclării. În acest interval, cu ajutorul voluntarilor înscriși în campanie, se vor derula activități de ecologizare a albiilor râurilor, a coastelor și a tuturor zonelor afectate de deșeuri.

Last modified: mai 17, 2021

Comments are closed.