Administrație Publică

Ceremonii militare româno-americane la Sinaia, în cadrul “Operațiunii Atlantic Resolve“

mai 11, 2015

Joi, 14 mai, începând cu ora 10,00 la Sinaia se vor desfășura activități ceremoniale militare, în cadrul “Operațiunii Atlantic Resolve“.

Afis_OARToți cei care doresc să participe la eveniment sunt invitați să urmărească marșul pe roți al coloanei de blindate (20 de vehicule tip Stryker, 2 vehicule românești însoțite de echipaje de poliție militară) pe Bd. Republicii – Bd.Carol I – Bd. Ferdinand. De asemenea, spațiul aerian al orașului va fi survolat de avioane si elicoptere. În Piațeta Vulturii Libertății (Intrare Aleea Peleșului) va avea loc ceremonia de depunere de coroane la monumentul ridicat în onoarea militarilor americani.
Coloana de blindate se va opri, în jurul orei 10.30, pe Bd. Carol I pe segmentul cuprins între sensul giratoriu din zona Casinoului Sinaia (stația Petrom) până la Piațeta Vulturii Libertății. Circulația rutieră va fi oprită de sensul giratoriu mai sus menționat, până la iesirea din oraș spre Brașov, la intersecția cu DN1. Traficul va fi deviat pe varianta ocolitoare a orașului, respectiv DN1.

Activitățile desfășurate la Sinaia fac parte din marșul de dislocare al unei unități militare americane de la Centrul Administrativ Mihail Kogălniceanu în localitatea Cincu, unde este programat un exercițiu militar. Marșul include mai multe evenimente de interacțiune cu autoritățile locale și populația localităților Ploiești, Sinaia și Brașov ce fac parte din “Operațiunea Atlantic Resolve“. Totodată, în data de 14 mai, pe varianta DN1 vor ocoli orașul alte trei coloane de vehicule blidate.

La Sinaia, activitățile se vor încheia cu o scurtă deplasare a militarilor români și americani la Castelul Peleș.

Last modified: mai 17, 2021

Comments are closed.