Administrație Publică

În acest weekend, la Sinaia: Spectacol istoric cu arme, uniforme și gloanțe (oarbe) în Parcul Dimitrie Ghica

august 26, 2015

Asociația Tradiția Militară, cu sprijinul Primăriei Orașului Sinaia, organizează la sfârșitul acestei săptămâni “Marșul Comemorativ Crucea Eroilor”.

Afis CE 15_V2_SinaiaEvenimentul, aflat la cea de-a VII-a ediție, este dedicat tuturor soldaților căzuți în luptele din timpul Primului Război Mondial (între anii 1916 – 1919). Aproximativ 70 de participanți, români și străini, în uniforme istorice din timpul Primului Război Mondial vor lua parte la acest eveniment. În parcul Dimitrie Ghica se vor organiza  reconstituiri ale bătăliilor istorice, dar și demonstrații militare, sâmbătă 29 august, de la ora 16:30 respectiv 18:00. Se vor trage salve de onoare și vor fi depuse coroane de flori la Cimitirul Eroilor de la ora 17:30. A doua zi, duminică 30 august, începând cu ora 10:30 vor avea loc demonstrații de reconstituire istorico-militară în parcul D. Ghica, iar de la ora 13:00 acestea se vor muta la Castelul Peleș. Uniformele de epocă, armele și muniția de manevră vor face parte din recuzita militarilor, la fel ca în fiecare an. Denumirea manifestației este legată de Crucea Caraimanului, aflată în imediata apropiere a fostei frontiere dintre România și Imperiul Austro-Ungar.

Nici perioada de desfășurare a evenimentului  nu este aleasă întâmplător, deoarece în data de 27 august 1916 țara noastră a declarat război Austro-Ungariei și trei armate române au început traversarea Carpaților Meridionali.

Anul viitor se vor împlini 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial iar numărul participanților români și străini va fi mult mai mare. Ne dorim ca evenimentul sa capete alte proportii iar omagiul adus Eroilor noștri să fie unul cu totul deosebit.

Last modified: mai 17, 2021

Comments are closed.