Administrație Publică

La Sinaia: Galeria Galateca organizează seria de expoziții “Inima Reginei”

octombrie 28, 2015

unnamed3Cu ocazia întoarcerii Inimii Reginei Maria la Castelul Peleș, Galeria Galateca organizează în lunile noiembrie – decembrie 2015 seria de expoziții “Inima Reginei”: Ensemble of Broken Pieces, (EROS)ION și Untamed Skin realizate de patru artiști și designeri români: Vika Tonu, Alexandru Nimurad, Alexandra Abraham și Ioana Sisea.
Cele trei vernisaje și expoziții dedicate Reginei și Casei Regale sunt organizate în parteneriat cu Institutul Cultural Român și Primăria Orașului Sinaia și vor avea loc în Sinaia, la Muzeul Castelului Pelișor, la Centrul Cultural Carmen Silva și Muzeul Orașului Sinaia ce urmează să fie inaugurat, și în București, la Galeria multidisciplinară Galateca, în cadrul Bibliotecii Central Universitare Carol I.
Expoziția Ensemble of Broken Pieces, ce va fi prezentată în perioada 3-15 noiembrie la Castelul Pelișor din Sinaia, cuprinde o colecţie de bijuterii concept turnate din alamă şi argint şi împodobite cu pietre preţioase şi semipreţioase ce se inspiră din povestea Reginei Maria şi are ca element central inima – lăsată că moştenire României de către Alteţa Sa.
unnamed2Colecția a fost realizată de Vika Tonu și Alexandru Nimurad și face parte din proiectul expozițional Untamed Skin, inițiat de Galateca și Institutul Cultural Român, ce a fost triplu-premiat în luna februarie 2015 la London Fashion Week – International Fashion Showcase din Londra.
Proiectul (EROS)ION realizat de Ioana Sisea este alcătuit dintr-o serie de inimi de porțelan realizate la scară naturală. Secționate sau întregi, unele inimile sunt pictate cu aur, un aur care reprezintă ‘’patina” pe care acest organ o capătă atunci când este folosit pentru a iubi sau a simți emoție. O inimă spartă este rezultatul unei vieți trăite cu pasiune, a unei vieți în care curajul a dominat. Regina Maria a avut o astfel de inimă. A iubit și a plâns împreună cu acest popor, i s-a dedicat lui și familiei, a fost soție, mamă, regină dar și una dintre cele mai marcante prezențe feminine din istoria României.
Mai multe informații despre Galeria Galateca aici: http://www.galateca.ro/

Last modified: mai 17, 2021

Comments are closed.