Administrație Publică

La Sinaia, Duminică, 6 decembrie: Aprindem luminile de Sărbători și deschidem Târgul de Crăciun

decembrie 4, 2015

La sfârșitul acestui weekend, la Sinaia, se vor aprinde luminile de Sărbători și se va deschide, în premieră, primul Târg de Crăciun al orașului. De asemenea, patinoarul din Parcul Dimitrie Ghica își va deschide porțile pentru toți amatorii alunecării pe gheață.

Afis(1)Primăria orașului Sinaia organizează, duminică 6 decembrie, începând cu ora 17.00 la intrarea în Parcul Dimitrie Ghica din Sinaia, festivitatea de aprindere a luminilor de Sărbători. Momentul va fi urmat de un concert în aer liber, susținut de tenorii Distinto.

Pe bulevardul Carol I circulaţia va fi închisă între orele 16.45 -17.40. Toți cei prezenți se vor putea bucura de muzică, turtă dulce, ceai și vin fiert.

În aceeași zi va fi deschis și Târgul de Crăciun al orașului, localizat în Parcul Dimitrie Ghica, în jurul fântânii arteziene care, pentru prima dată va fi luminată integral, cu ajutorul unei plase de luminițe, care va porni de la o înălțime de aproximativ 12 metri.

„Viitorul orașului Sinaia este turismul de bună calitate. Prin organizarea acestui Târg, care cuprinde 12 căbănuțe din lemn, închiriate pe perioada iernii către producători și comercianți locali, încercăm să încurajăm antreprenoriatul local. Îmi doresc ca, într-un viitor apropiat, cât mai mulți sinăieni să fie implicați în turismul local. Cred și sper că acest sezon de iarnă va fi unul foarte bun pentru orașul Sinaia. Deţinem unul dintre cele mai competitive domenii schiabile din ţară, avem un oraş minunat iar numărul turiştilor din acest an a crescut considerabil faţă de anii precedenţi.” a spus Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.

La Târgul de Crăciun din acest an, turiştii si localnicii vor putea găsi dulciuri tradiţionale, produse din carne specifice sezonului, brânzeturi, băuturi calde; bijuterii şi ornamente hand-made şi produse de artizanat.

Tot duminică se va deschide patinoarul cu o suprafață de 600 mp ce va funcționa pănă în luna martie 2016. Și aici surprizele pregătite de DJ Reck, Nestea, Atashka Jackson și Laura Toc îi vor încânta pe cei prezenți. Patinoarul va fi deschis zilnic între orele 09.00-23.00.

Prețul este de 15 lei/oră/persoană, închirierea patinelor costă 15 lei, iar sinăienii au de luni până vineri gratuitate în baza actului de identitate între orele: 17.30-19.00.

Last modified: mai 17, 2021

Comments are closed.