Administrație Publică

Ultima oră: Noile tarife pentru munte și încă un weekend de schi la 2000!

decembrie 11, 2015

Transport Urban Sinaia, companie cu capital integral de stat, a transmis astăzi noile tarife pentru sezonul de iarnă pentru instalațiile aflate în administrarea ei (Gondolă, Telescaunul Soarelui, Babyski Gondolă). Tarifele vor fi valabile cel puțin până la inaugurarea Gondolei Carp, care va avea loc, cel mai probabil, la începutul anului 2016.

TarfieNoutățile sezonului sunt următoarele: Tarife sezon ski 15-16 sunt aceleași ca anul trecut dar opțiunile sunt mai multe. Astfel, pentru prima dată la Sinaia a fost introdus un discount de 15% pentru studenți la cartelele pe puncte și la skipass-uri. De asemenea, au fost introduse patru noi tipuri de skipass-uri: skipass pentru prima jumătate de zi (09.00-13.00), skipass pentru a doua jumătate de zi (13.00-17.00), skipass pentru două ore oricând și skipass pentru patru ore oricând.

[clear-line] În acest weekend: liber la schi în Valea Soarelui
Stratul de zăpadă din Valea Soarelui permite practicarea sporturilor de iarnă și, dacă vremea va permite, intalațiile pe cablu vor funcționa și în acest weekend. Atenție însă, doar cele șapte pârtii de la Cota 2000 (Valea Soarelui și Valea Dorului) vor fi deschise. Este absolut exclusă coborârea pe Drumul de Vară sau pe orice variantă care face legătura între Cota 2000 și Cota 1400. Stratul de zăpadă nu este suficient, există pietriș și bolovani ascunși sub un strat subțire de gheață, iar riscul accidentelor este foarte mare.

[clear-line] Domeniul schiabil Sinaia – pârtii, instalații și recomandări
Sinaia deține în prezent cel mai complex și complet domeniu schiabil din țară. Cel mai mare avantaj al stațiunii rămâne diferența de nivel, Sinaia fiind singura stațiune de iarnă din România care are pârtii dispuse pe aproape 1000 de metri altitudine, începând cu Pârtia Nouă, a cărei sosire se află la stația de pornire a Gondolei și terminând cu pârtiile de altitudine din Valea Soarelui și Valea Dorului. Astfel, la Cota 2000, zăpada se menține mai mult timp datorită temperaturilor scăzute din golul alpin. Practic, Sinaia este stațiunea cu cea mai mare durată a sezonului de iarnă.
1G5A1821Domeniul schiabil al orașului deține, în prezent, 16 pârtii de schi omologate plus alte trei trasee de schi, totalizând un număr de 25 de kilometri de pârtii. Acest număr situează Sinaia în topul stațiunilor de munte din România.
Sezonul de iarnă 2015 – 2016 vine cu vești bune: În Valea Soarelui și Valea Dorului au fost montate 12 tunuri de zăpadă fixe și 13 mobile, amplasate în zonele cele mai expuse, acolo unde zăpada este spulberată de vânt. Cele 25 de tunuri nou-nouțe își vor extrage necesarul de apă din noul lac de acumulare, amenajat în această toamnă, special pentru acest scop, în Valea Soarelui.
Șef Serviciu Salvamont, Nae Cojanu: “Echipa Salvamont Sinaia este pe poziții, gata de orice intervenție. Insistăm în rugămintea noastră adresată practicanților sporturilor de iarnă: să nu se aventureze în afara pârtiilor marcate, care sunt bătute și balizate. Și să respecte gradul de dificultate al părtiilor. Recomandăm prudență și respectarea tuturor normelor de siguranță. Pentru urgenţe, vă rugăm apelaţi numarul Salvamont: 0725.826.668 sau numărul de urgențe 112”

[clear-line] Decalogul Schiorului
1. Respectul celuilalt: orice schior trebuie să se comporte astfel, în orice clipă, încât să nu îl pună pe cel de lângă el în pericol.
2. Stăpânirea vitezei şi a comportării: orice schior trebuie să-și adapteze viteza de alunecare și comportamentul adecvat propriei sale capacități fizice și tehnice.
3. Stăpânirea direcției: schiorul din deal, a cărui poziție este dominantă, trebuie să-și aleagă în așa fel traseul și să prevadă o direcție de cădere care să asigure siguranța schiorului din vale.
4. Depășirea: schiorul poate să efectueze o depășire liberă în deal, vale, stânga, dreapta, atâta timp cât schiorul care depășește ține seama de evoluția schiorului depășit și păstrează o distanță de siguranță suficientă în raport cu el.
5. Încrucișarea și traversarea: schiorul care traversează o pârtie sau un teren de școală trebuie să se asigure, menținând controlul vizual spre deal și vale, luând-și precauțiunile necesare preîntâmpinării unui accident pentru el și pentru alții.
6. Staționarea: schiorul trebuie să evite să se oprească și numai în cazuri de absolută necesitate în pasajele lipsite de vizibilitate. În caz de căzătură, trebuie să degajeze rapid pârtia.
7. Urcarea: pe schiuri sau cu piciorul trebuie să se facă folosind marginea pârtiei.
8. Respectarea semnalizării: oricine trebuie să respecte semnele internaționale de semnalizare instalate pe pârtie, indiferent de gradul sau de pregătirea sportivă, vârstă etc.
9. Respectarea naturii pârtiei: a schia rapid pe o pârtie rezervată începătorilor constituie o greșeală, ca și aventurarea schiorului începător pe o pârtie dificilă.
10. În caz de accident: orice schior sau persoană aflată pe pârtie trebuie să dea ajutor în caz de accident.

Last modified: mai 17, 2021

Comments are closed.