Administrație Publică

Din 4 aprilie, la Sinaia: Dăm startul campaniei de curățenie “Verde Crud”!

martie 25, 2016

Verde_Crud_2016În perioada 04 – 28 aprilie, Primăria orașului Sinaia desfășoară pentru cel de-al XII-lea an consecutiv campania de ecologizare Verde Crud.  În acest an, organizatorii își propun atragerea unui număr record de voluntari, dar și realizarea, în premieră, a unor acțiuni educative și informative, pentru promovarea reciclării selective, a educației civice și a unui stil de viață sănătos.

Ca și în anii trecuți, obiectivele principale ale campaniei sunt:

  • colectarea deșeurilor vegetale de la populație;
  • curățarea străzilor, trotuarelor și a rigolelor;
  • igienizarea malurilor râurilor și afluenților acestora;
  • reparații curente la locurile de joacă și vopsirea mobilierului urban;
  • acțiuni de voluntariat pentru ecologizarea unor zone vulnerabile;
  • acțiuni de reabilitare a unor zone (vopsit balustrade de pe domeniul public, plantat brazi și flori);
  • colectarea DEEE-urilor de la domiciliu prin campania ROREC (tombolă cu premii pentru participanți, constând în produse electrocasnice).

l_80763„Verde Crud a devenit în acești 12 ani un motiv de mândrie pentru toți sinăienii. Este o campanie responsabilă, cu un puternic caracter educațional, care a reușit să atragă foarte mulți parteneri și voluntari. Anul trecut, datorită acestei campanii, Sinaia a câștigat Marele Premiu în competiția națională «Orașul Reciclării». Toți cei implicați activ în anii trecuți, ne vor ajuta și în această primăvară să facem din Sinaia un oraș mai curat. Pentru asta vreau să le mulțumesc tuturor locuitorilor implicați, voluntarilor sinăieni, grupului de inițiativa TinSerV Sinaia –  de cinci ani alături de noi, Jandarmeriei, Serviciului Salvamont Sinaia, cluburilor sportive, școlilor sinăiene, dar și partenerilor care au anunțat că ne vor sprijini, fie cu premii pentru cei mai harnici voluntari, fie cu promovarea acestui eveniment”a spus Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia.

11108955_1029928450369608_7997717075382142076_nScopul principal al acestei campanii este creșterea nivelului de conștientizare al populației cu privire la importanța protejării mediului înconjurător și promovării unui stil de viață sănatos. În acest sens, vor avea loc acțiuni educative și informative, prezentări și concursuri la gradinițele și școlile sinăiene. În cartiere, posesorii de câini vor fi încurajați să își respecte vecinii și să nu lase pe străzi și trotuare urmele animalului de companie.

În vederea promovării unui stil de viață sănătos, vor fi organizate concursuri sportive de role, biciclete, skateboard și baschet în noul parc Izvorul Dorului, din vecinătatea Colegiului M. Cantacuzino. Participanții vor fi premiați pe 28 aprilie, în ultima zi a evenimentului. Tot atunci se va organiza și Tombola Voluntarilor Verde Crud, unde cei mai implicați cetățeni vor putea câștiga premii constând în biciclete, încălțăminte sportivă oferită de S-Karp România, corturi, rucsaci, ș.a.m.d.

Pe întreg parcursul campaniei deşeurile vegetale vor fi ridicate conform planificării, pe zone și cartiere. Cele mai îngrijite locuri vor fi marcate cu bulina verde de către o “patrulă eco” și vor fi premiate. De asemenea, voluntarii vor distribui turiștilor pliante cu mesaje care încurajează colectarea selectivă corectă și păstrarea curățeniei pe traseele turistice din orașul Sinaia.

 

 

 

Last modified: martie 25, 2016

Comments are closed.