Administrație Publică

Evenimente

Anul 2017

20 – 29 februarieWinter Air Sports

Snowkite şi speedfly la Cota 2000 Sinaia, un eveniment gravitaţional de anvergură la care participă sportivi de renume mondial organizat de Primăria oraşului Sinaia şi Semnal Eco-s

1 martie Ziua Mărţişorului

8 martie – Ziua Femeii

24 – 25 martie – Sinaia pe Pârtie, Cupa Oraşului la Schi Alpin

Cupa oraşului la Ski Alpin este o competiţie ce se adresează tuturor sinăienilor care îndrăgesc şi practică skiul.

28-29 aprilie – S-Karp UrbanTrail Sinaia

S-KARP UrbanTrail Sinaia este o competiție de tip Knockout, concurs în care alergătorii sunt nevoiți să se califice pe parcursul a trei curse succesive pentru a ajunge în finală. Traseele, atât cel de 11 kilometri și aproximativ 400 de metri diferență pozitivă de nivel, cât și cele pe care se aleargă în sferturi de finală, semifinale și finală, prezintă un amalgam de suprafețe, se fuge pe asfalt, pe piatră cubică, pe scări, pe pământ și pietriș, și chiar și pe pista de bob și sanie din orașul de pe valea Prahovei.

10-14 aprilie Sinaia în Lumină

Primăria oraşului Sinaia oferă cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşte pachete copiilor şi familiilor nevoiaşe din oraş

17 – 28 aprilie Verde Crud

Campania de curăţenie de primăvară a oraşului Sinaia

Acestă acţiune de primăvară a devenit deja o tradiţie, iar scopul ei este acela de a implica toţi sinăienii în curăţenia curţilor, a zonelor din jurul blocurilor şi în colectarea deşeurilor biodegradabile.

4 mai – Crosul Adrian Ghioca

Ziua Inimii. Crosul este un eveniment de suflet organizat în memoria profesorului Adrian Ghioca şi totodată o sărbătorire a Zilei Naţionale a Inimii.

09-10 mai – Maratonul Regal

Eveniment sportiv organizat pe 10 Mai, de Ziua Regalității, cu sprijinul Casei Regale a României. Probe: maraton 42 km, semi-maraton 21 km, cros 10 km.

26 mai – Nunta de Aur 

Ceremonia de premiere a cuplurilor care serbează 50 de ani de la căsătorie – Editia a XII-a

AS26 mai – Defilare elevi

Defilarea elevilor clasei a XII-a de la Colegiul Mihail Cantacuzino

10 iunie – 2 iulie – Liga de Fotbal

O competiţie pentru amatorii sinăieni care îşi propune să readucă în faţa jucătorilor şi a suporterilor spiritul de echipă şi frumuseţea jocului

1 iunie – Ziua Copiilor 

De ziua lor, aproximativ 600 de preşcolari şi elevi ai claselor I-IV vizitează toate birourile Primăriei pentru a cunoaşte activitatea administraţiei publice locale. Ei sunt întâmpinaţi cu dulciuri, surprize şi daruri.

9 iunie Ziua Eroilor

Primăria oraşului Sinaia organizează în ziua in care Biserica Ortodoxă Româna sărbătoreşte Înălţarea Domnului, o ceremonie de comemorare a eroilor neamului.

18 iunie – Road Grand Tour Sinaia

Concursuri de ciclism pe sosea pentru amatori si profesionisti.

25 Iunie – Concursul de Eleganta Automobilistica

Retromobil Club Romania, sub Inaltul Patronaj al MS Regelui Mihai I al Romaniei, cu sprijinul Primariei Sinaia si al Muzeului National Peles, organizeaza Concursul de Eleganta Sinaia, eveniment de prezentare a vehiculelor istorice

26 Iunie – Ziua Drapelului

4-9 Iulie  – Festivalul International de Chitara Clasica

14-26 Iulie – Europa Summer Edition/Summer Music Academy

Prin concerte de jazz si muzica clasica, festivalul  iti ofera posibilitatea sa gusti din magia orasului botezat „Perla turistica a Carpatilor” si sa traiesti pentru cateva zile bucuria sunetelor departe de agitatia metropolelor.

19 iulie – Procesiune religioasa – Biserica Sfântul Ilie

Primăria oraşului Sinaia şi Parohia “Sfantul Ilie” Sinaia organizează în fiecare an manifestări religioase şi social culturale prilejuite de sărbătorirea Sfantului Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul bisericii al cărei nume – hram este “Sfântul Ilie” si totodata patronul spiritual al oraşului.

21-23 iulie Trofeul Sinaia

Etapa ale Campionatului de Viteză în Coastă

Sinaia a reluat o tradiţie mai veche, revenind pe harta competiţiilor automobilistice cu singurul circuit urban din România. Anual găzduim o etapa din cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop, pe un traseu extrem de spectaculos.

28-31 iulie – Film 4 Fun

Promovarea filmului romanesc si a noilor generatii de cineasti, in incercarea de a readuce publicul in salile de cinema.

5 August – Turul Munteniei

Eveniment simbol al grupului Adevărații VeloPrieteni, prin care se reeditează primul tur ciclistic din România din 1910, Turul Munteniei: București – Sinaia

8 – 11 august – Salonul de Carte, Presă şi Muzică

8 – 19 august – Festivalul George Enescu si Muzica Lumii – Ediţia a XIV-a

15 august – Hramul Mânăstirii Sinaia

16 septembrie – On Top of the World Bike Fest 

Primăria oraşului Sinaia împreună cu Teamexpert Europe organizează în parteneriat unicul concurs de mountainbike Uphill din Romania, pe traseul Sinaia – Vf.Babele

20-23 septembrie „Învaţă să salvezi o viaţă!” – Congresul Naţional de Cardiologie

Societatea Română de Cardiologie, Primăria oraşului Sinaia şi Consiliul Naţional Român de Resuscitare organizează acţiuni de instruire privind tehnicile de resuscitare cardio-pulmonară

6-8 octombrie – Festivalul Sinaia Forever

1 decembrie – Ziua Naţională a României

5 decembrie Ziua Internaţională a Voluntarilor

Decembrie – Academia Sinaia

Ceremonia de premiere a olimpicilor sinăieni

Decembrie – Aprinderea iluminatului festiv

Decembrie – Gala Campionilor F.R.A.S.

Decembrie – Deschiderea oficială a sezonului de schi

16 – 20 decembrie – Spirit de Crăciun

22 decembrie – Ziua Revoluţiei

 

Comments are closed.