Administrație Publică

25 de elevi vor sărbători la Cârțișoara Unirea Principatelor Române și nașterea lui Badea Cârțan

ianuarie 23, 2015

Sărbătoarea Unirii Principatelor și a Zilei de naștere a eroului național Badea Cârțan este un eveniment pe care Primăria orașului Sinaia îl organizează anual și reprezintă o continuitate a colaborării din ultimii 13 ani cu comuna Cârțișoara, locul nașterii eroului național.

facebook 24 ianuarie (2)“Anul acesta sărbătorim 156 de ani de la Mica Unire, 166 de ani de la nașterea lui Badea Cârțan și 13 ani de parteneriat cu comuna Cârțișoara. Am decis să oferim tinerilor cărți pentru că numai prin cultura ne putem păstra identitatea nationala!” a declarat Vlad Oprea – Primarul orașului Sinaia.

Badea Cârțan, eroul autodidact care a luptat pentru independenta românilor din Transilvania, distribuind cărți românești este înmormântat în cimitirul Șețu din Sinaia.

Anul acesta, o delegație condusă de primarul orașului, Vlad Oprea împreună cu 25 de elevi ai școlilor și colegiului din Sinaia, consilieri locali și reprezentanți ai administrației publice locale, se vor deplasa în ziua de 24 ianuarie la Cârțișoara pentru a celebra cele două evenimente.

În fața Muzeului Badea Cârțan“ se va forma Hora Unirii, iar pe scena Căminului Cultural elevii din cele două localități se vor reuni într-un spectacol comun de muzică și dansuri populare. In semn de omagiu adus eroului promotor al cartii ca mijloc de pastrare a identitatii nationale si culturale, tinerilor li se vor oferi carti ale unor scriitori celebri din literatura romanesca.

În prezent între cele două localități există parteneriate între școli care anual desfășoară activități în comun.

Last modified: aprilie 12, 2021

Comments are closed.