Administrație Publică

Sinaia – Orașul Reciclării în 2015: Intrăm în competiție!

martie 3, 2015

În fiecare an, fiecare dintre noi produce 6 tone de deșeuri, conform unui studiu realizat de Comisia Europeană. Colectarea selectivă nu este un moft, este un pas înainte către un viitor mai responsabil, un viitor în care putem recupera și refolosi metalul, sticla, plasticul și hârtia pe care le aruncăm.
2845_colectare-selectiva“În 2015, Sinaia poate deveni cel mai civilizat și curat oraș din România. Doar cu ajutorul vostru, al locuitorilor orașului Sinaia acest obiectiv poate fi atins.” a spus Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia.
În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015 se desfășoară cea de-a treia ediție a competiției naționale „Orașul Reciclării”. Proiectul are ca obiectiv implicarea și mobilizarea comunităților locale în colectarea separată a deșeurilor menajere. În funcție de punctajul obținut de orașul nostru, punctaj care depinde de implicarea localnicilor și de cantitatea de deșeuri colectate selectiv, Sinaia poate câștiga titlul de Orașul Reciclării 2015 precum si marele premiu: amenajarea unui Parc tematic în valoare de 12.000 de euro!
Ce trebuie să facem ca să câștigăm?
Pentru ca orașul Sinaia să devină Orașul Reciclării în anul 2015 trebuie să obținem cel mai mare punctaj dintre toate orașele participante. Astfel, în următoarele șase luni, vor fi monitorizate și punctate cantitățile de deșeuri colectate selectiv la punctele speciale din orașul Sinaia.
Verde pentru sticlă, albastru pentru hârtie, galben pentru plastic
Concursul este organizat de Eco-Rom Ambalaje, sub patronajul Comisiei de Mediu și Echilibru Ecologic a Camerei Deputaților și a Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice și în parteneriat cu Asociația Municipiilor din România și Institutul pentru Politici Publice.
Obiectivele acestui concurs sunt: creșterea participării populației la serviciile de colectare separată a deșeurilor de ambalaje și îmbunătățirea performanței serviciului de colectare separată a deșeurilor de ambalaje de la populație.

Last modified: mai 17, 2021

Comments are closed.