Administrație Publică

ASR Principele Nicolae al României și turul ciclist „Cărţile Copilăriei pe bicicletă” ajung în Sinaia

aprilie 28, 2015

Afis tur ciclist caritabil Cartile copilariei pe bicicletaMiercuri, 29 aprilie, turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă”, organizat în beneficiul Asociației Curtea Veche cu participarea Alteței Sale Regale Principelui Nicolae al României și a campionului național la ciclism Alex Ciocan, ajunge în Sinaia. Campania inedită de strângere de fonduri are drept scop realizarea de donații de carte în medii defavorizate prin programul național de lectură “Cărțile copilăriei”.

Toți cei care doresc să susțină cauza Asociației Curtea Veche sunt invitați să se alăture plutonului de cicliști fie la sosirea, fie la plecarea acestuia din orașele de pe traseu. Astfel, pentru Sinaia, cicliștii se vor întâlni la ora 12.00 în fața Primăriei Sinaia de unde vor pleca spre Piațeta Vulturii Libertății (Intrare Aleea Peleșului) și apoi pe Bulevardul Ferdinand, pentru a-i întâmpina pe invitați.

Plutonul de cicliști va poposi, în jurul orei 13.00, la Centrul Cultural Carmen Sylva unde ASR Principele Nicolae și însoțitorii acestuia vor fi întâmpinați de Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea și de aproximativ 30 de copii de la Grădinița George Enescu.

DHS și Herlitz România oferă copiilor șansa de a câștiga cinci biciclete și ghiozdane complet echipate. Astfel, pentru a desemna câștigătorii, reprezentanții Asociației Curtea Veche vor adresa publicului întrebări inspirate din colecția “Cărțile copilăriei” – repovestiri ale marilor opere din literaratura universală.
934003_737385432954132_1906309364_nEvenimentul este un proiect unic în România, traversând, din Sighetu Marmației până în Constanța, 1000 de kilometri și 10 orașe importante în doar 9 zile, în perioada 23 aprilie – 3 mai, pentru promovarea lecturii și a unui stil de viață sănătos la nivel național.

“Este important să se știe că oricine poate schimba ceva la nivel individual sau la nivelul comunității locale. Această acțiune a noastră este doar un punct de plecare și un mod de a măsura cât de interesate sunt comunitățile să aibă grijă de educația copiilor. Cu doar 10 lei, un copil poate fi integrat în acest program de lectură. Poate că vom găsi suficient de mulți oameni care înțeleg importanța calității educației pentru ca anumite zone din țară să se dezvolte mai bine.” declară Iren Arsene, președinte Asociația Curtea Veche.

Cei care nu vor putea fi prezenți și doresc să se implice pot accesa profilurile de fundraising ale bicicliștilor create pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta și susține cauza cu o donație online. Fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul național de lectură “Cărțile copilăriei”, prin care Asociația Curtea Veche realizează donații de carte și creează cluburi de lectură în comunități din medii defavorizate.
Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche, aflată Sub Înaltul Patronaj al ASR Principele Nicolae al României, programul național de lectură inițiat de aceasta și turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă” puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.
Sponsori: DHS, Devron, Carrefour, BCR, Farmec, PricewaterhouseCoopers, Herlitz România, Pelikan, Azomureș
Parteneri: BDT Ford, BDT Rent, Ford, Scorseze Ambulanță, Bizza, Aventuria, Isostar, La Fântâna, Publicitate de la A la Z, Garmin
Parteneri media: Digi 24, Prodocens Media, Elevate, Kooperativa 2.0, Freerider.ro, ȘtiriONG.ro, Urbankid.ro, SuntPărinte.ro
Eveniment promovat de Itsy Bitsy

Last modified: mai 17, 2021

Comments are closed.