Administrație Publică

La Primăria Sinaia: Informații online despre taxe și impozite prin sistemul eTax

mai 6, 2015

Astăzi, 06 mai 2015, Primăria orașului Sinaia a lansat sistemul electronic de informare privind impozitele și taxele locale, eTax.
Sistemul permite contribuabililor, persoane fizice sau juridice, să se informeze online asupra datoriilor către bugetul local în orice moment al zilei, fără a mai fi necesară deplasarea la sediul primăriei.

etax„Această facilitate vine în întâmpinarea cetățenilor și a persoanelor juridice care până acum veneau la sediul primăriei ori de câte ori doreau să afle informații legate de propriul rol fiscal sau despre sumele datorate ca taxe și impozite. Următorul pas pe care ni l-am propus în această direcție este acela de a oferi cetățenilor posibilitatea de a face plăți online” – a spus Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia.

Cei interesați de acestă aplicație trebuie să depună la registratura primăriei o cerere tip de înregistrare ca utilizator al sistemului eTax și să completeze un acord privind accesul și utilizarea sistemului eTax (se pot descărca de pe site-ul primăriei).
Ulterior, inspectorii din cadrul Serviciului Buget – Taxe și Impozite vor emite numele de utilizator și parola ce permit autentificarea în sistem, pe site-ul instituției: www.primaria-sinaia.ro/etax pentru consultarea următoarelor informații:
– vizualizarea dosarului de patrimoniu;
– lista taxelor și impozitelor datorate;
– situația detaliată a plăților efectuate;
– vizualizarea sumelor restante;
– situația amenzilor (unde este cazul).
Astfel, în urma consultării soldului se poate face plata prin transfer bancar/ internet banking.

Last modified: mai 17, 2021

Comments are closed.