Administrație Publică

Pe 14 iunie: Road Grand Tour Sinaia – Infernul Muntelui

iunie 5, 2015

A doua etapă Road Grand Tour debutează în forță cu un traseu surprinzător pentru toți iubitorii de ciclism. Pe 14 iunie, la Sinaia, vor avea loc atât competiția pentru adulți, cât și Kids Edition 2, puse la punct în parteneriat cu Primăria Sinaia.

preview_posterOrganizat pentru al treilea an consecutiv, Road Grand Tour a câștigat an de an mai mulți concurenți, profesioniști sau amatori, care au participat în număr din ce în ce mai mare, cu orice fel de bicicletă, la singura competiție din România care dă o șansă reală ciclismului de șosea.

Competiția de la Sinaia, o destinație adăugată anul acesta în calendarul Road Grand Tour, aduce mai multe noutăți. Întâi de toate, pentru a ne arăta recunoștința față de locuitorii orașului care ne găzduiește cu generozitate, 20 de sportivi din Sinaia pot participa gratis, cu pachet de înscriere inclus. Doritorii trebuie să se înscrie pe site, apoi să trimită un mail la info@roadgrandtour.ro cu copia a buletinului sau a vizei de flotant, dovezi ale rezidenței în orașul Sinaia. În plus, la cursa de la Sinaia vom premia și o categorie separată pentru non-cursiere. Pentru acești participanți, clasamentul este open masculin și open feminin.

La start se vor alinia și 10 sportivi desemnați de Isostar Romania drept câștigători ai campaniei “Câștigă o aventură ciclistă în Turul Franței!”. Cel mai bine clasat din cei 10, va participa împreună cu un prieten, la Etape du Tour, ediția 23 (19 iulie 2015), cea mai mare competiție dedicată cicliștilor amatori din Europa. Îi invitam astfel pe toți concurenții să accepte provocarea Isostar România. Participând la campania Isostar, aceștia au posibilitatea de a câștiga un loc la cursa de precalificare de la Sinaia, care ii poate duce în Franța. Toate detaliile, precum și regulamentul campaniei se găsesc la http://provocarea.isostar.com.ro.

flyer RGTSinaia este un oras dedicat sporturilor, în toate anotimpurile. Sper ca, în câțiva ani de acum încolo, să vorbim de această competiție ca de una cu tradiție în orașul Sinaia. Le doresc tuturor participanților mult noroc, multă energie și determinare. Traseul nu este unul facil, dar este cu siguranță foarte spectaculos.” a spus Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Traseu adulți: Competiția de șosea de la Sinaia promite mult mai mult decât clasica urcare până la cotă ori pe cea spre Dichiu (Piatra Arsă). Vrem să demonstrăm, măcar acum, în primul an în care vizităm Sinaia, că acest orașel cochet poate stoarce multă sudoare și crampe musculare de la participanți. Traseul va avea o buclă de 7 km, ce va fi parcursă de 9 ori, adică 63 km. Trebuie menționat, însă, că atunci când primul concurent va încheia cursa, toți ceilalți se vor opri la prima trecere peste linia de finish, indiferent la câte tururi în spate sunt în acel moment.

Traseu copii: Copiii vor face între 2 și 6 ture, în funcție de vârstă. Mai multe detalii găsiți pe site/Curse/Kids Edition Sinaia. Trebuie știut că, deși suntem la munte, traseul copiilor va fi mai plat decât în Herastrău!

Înscrierile se realizeaza doar online și se vor închide în data de 10 iunie, ora 23:59. Taxa de înscriere pentru fiecare ciclist este de 100 lei. Plata se face prin ordin de plată în contul organizatorului: Asociația Județeană de Ciclism Prahova – IBAN: RO07 BTRL 0300 1205 U449 39XX, Banca Transilvania, sucursala Ploiești. Pentru cursa copiilor, înscrierea este gratuită.

preview_verso_flyerMulțumim sponsorilor principali, care au făcut posibilă organizarea competiției și anul acesta: Orange România, BCR, Isostar, Segula, Dorna, Scriptmedia. Pentru competiția de la Sinaia, trebuie să adresăm mulțumiri în mod special Primăriei Sinaia, care a ajutat enorm, Organizației Naționale Cercetașii Românie – Sinaia, precum și companiei Heidi, care va da energie cicliștilor ce se aventurează în Infernul Muntelui!

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul www.roadgrandtour.ro sau pagina de Facebook – www.facebook.com/roadgrandtour.

 

Last modified: mai 17, 2021