Administrație Publică

„Unitate în Diversitate Culturală!”

septembrie 18, 2015

Centrul Cultural „Carmen Sylva” Sinaia, în parteneriat cu Primăria Sinaia, a derulat în perioada 11-17 septembrie 2015, în Parcul „Dimitrie Ghica”, evenimentul „Ateliere meșteșugărești la Sinaia”.

Evenimentul cultural de promovare a proiectelor privind artele spectacolului, arta plastică și arta vizuală s-a desfășurat în cadrul Proiectului: “Diversitate culturală dincolo de granițe, la Sinaia”, mesajul cheie al proiectului fiind „Unitate în Diversitate Culturală!”

La cele 21 de ateliere meșteșugărești interactive susținute de meșteri: 9 români, 6 romi, 3 turci, 2 macedoneni și 1 englez, au participat gratuit elevi de la școlile sinăiene, reprezentanți ai ONG-urilor, copii institutionalizați în Centrul de Plasament Sinaia, turiști și localnici dornici să deprindă din tainele acestor îndeledniciri.

O parte din obiectelele realizate prin diverse tehnici: sculptură în sticlă și lemn, țesătură pe gherghef, croșetat, sculptură în os  și corn de animale, prelucrare a metalelor grele și a lemnului, sculptură în cupru și argint, olărit și ceramică, quilling 3d effect, felting, marbling, alături de broderie pe ie românească și bijuterii din cupru, vor putea fi admirate la expoziția permnentă ce va amenajată la Centrul Cultural „Carmen Sylva” Sinaia.

Susținerearea activitatilor în fața unui public larg și implicarea participanților în realizarea diferitelor obiecte tradiționale au contribuit la promovarea și consolidarea diversității culturale și a dialogului intercultural indiferent de varsta, rasa, sex, religie, nationalitate.

De asemenea, în cadrul proiectului a fost stimulat dialogul intercultural în rândul artiștilor participanți care au încercat la rândul lor fiecare meșteșug.

Mai multe detalii despre proiect:     www.culturasinaia.ro    și   www.primaria-sinaia.ro

  • Proiectul “Diversitate culturală dincolo de granițe, la Sinaia” se derulează în cadrul Programului PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european” și este finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtensein și Guvernul României
  • Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Primăria Sinaia, în perioada 01.07 – 30.09.2015
  • Operatorul de Program: Ministerul Culturii – Unitatea de Management a Proiectului40

Last modified: septembrie 18, 2015

Comments are closed.