Administrație Publică

HOTĂRÂREA Nr.1 – COMITETUL LOCAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ SINAIA

februarie 13, 2020

H O T Ă R Â R E A  Nr. 1

Din 06.02.2020

Având în vedere art. 10 din H.G. 1491/2004, având în vedere AVERTIZAREA METEOROLOGICĂ – COD ROȘU emisă de ANM prin mesajul nr. 10 din 05.02.2020 ora 11:30, pentru zona montană a Jud. Prahova, cât și Avertizarea Meteorologică nr. 11 din 06.02.2020 ora 10:30, în urma convocării în ședință extraordinară, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sinaia  

H O T Ă R Ă Ș T E:

Art.1. Drumul Cotei rămâne în continuare închis circulației publice din cauza vântului puternic (peste 120 km/h la rafală) și a ninsorilor viscolite.

Art.2. Închiderea temporară a tuturor unităților de învățământ de pe raza orașului Sinaia pentru ziua de 06.02.2020, având în vedere vântul puternic și riscul/pericolul iminent de căderi de arbori sau alte diverse obiecte ce pot afecta viața și integritatea corporală a elevilor în drumul lor către sau dinspre unitățile de învățământ.

Art.3. Prioritate zero pentru deszăpezirea arterelor principale și ale instituțiilor publice, cu precădere a străzii Spitalului, precum și verificarea listelor de pacienți cu dializă și asigurarea deszăpezirii străzilor de reședință ale acestora.

Art.4. Serviciul Tehnic al SC Sinaia Forever SRL va asigura servicii de deszăpezire pentru toată zona central/turistică a orașului, executând lucrări de deszăpezire ale aleilor pietonale (scărilor de trecere) și trotuarelor etc. Ulterior se vor continua lucrările de deszăpezire în toate cartierele orașului (artere principale, secundare, fundături, trotuare etc).

Art.5. Agenții Poliției Locale vor patrula și vor monitoriza toate arterele din oraș precum și persoanele fără adăpost sau persoanele aflate în dificultate și vor comunica dispeceratului dacă sunt astfel de situații pentru a putea lua măsurile ce se impun.

Art. 6. Se vor monitoriza apelurile primite prin intermediul Serviciului de Permanență și va fi întocmit și transmis către C.J.S.U. Prahova un Raport Operativ ce va cuprinde efectele fenomenelor meteorologice periculoase produse în intervalul menționat mai sus.

Art.7. Prezenta hotărâre va fi dusă la îndeplinire prin membrii C.L.S.U. Sinaia, de către toate structurile implicate în gestionarea situațiilor de urgență la nivelul orașului Sinaia.

Art.8. Verificarea străzilor blocate de brazii căzuți și intervenția rapidă pentru a le debloca. În acest sens, vor fi create echipe mixte (Detașamentul de Pompieri Sinaia, SC Sinaia Forever SRL, SC Electrica SA,Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montani, Poliția Locală și Poliția Stațiunii Sinaia, Ocolul Silvic Sinaia). Astfel, acum acționează în teren 4 echipe de la Electrica, 14 jandarmi sprijină Det. De Pompieri, 3 patrule ale Poliției Stațiunii, 1 patrulă Poliția Locală, 10 pompieri militari, 6 oameni de la ocolul silvic și 10 de la Sinaia Forever în seara dintre 5 spre 6 februarie + încă 15 oameni în ziua de 06 februarie.

Art.9. Ridicarea rapidă a stâlpului din beton căzut pe Furnica și remedierea problemelor în privința căderilor de tensiune; verificarea lucrărilor de reparații la liniile de curent căzute. Verificarea numărului de case afectate / câte persoane afectate și care sunt soluțiile pentru reluarea rapidă a alimentării cu energie electrică. Prioritate au casele de locuit, apoi iluminatul stradal.

Art.10. Demararea lucrărilor de reparații temporare la peretele desprins – garaj Gondola Carp (montare schelă și panouri OSB până vin panourile speciale).

Art.11. Biroul Patrimoniu și Protecție Civilă va afișa prezenta hotărâre la avizierul instituției sau electronic pe site-ul www.primaria-sinaia.ro.

Descarca: HOT 1 febr2020

Last modified: februarie 13, 2020

Comments are closed.