Administrație Publică

Trei sportivi sinăieni vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Sochi

ianuarie 17, 2014

Radu Șovăială și Alexandru Teodorescu la sanie-dublu și Valentin Crețu la proba de sanie simplu sunt cei trei sportivi sinăieni ai lotului național de sanie care  au reușit calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Sochi – 2014. Alături de ei, Raluca Strămăturaru din Bușteni va concura la feminin, simplu. Calificarea celor patru sportivi a fost făcută pe baza rezultatelor obținute la cele cinci etape de Cupa Mondială – Lillehamer, Innsbruck, Winterberg, Whistler și Park City.

sochi-2014La începutul acestui an, Șovăială si Teodorescu au fost anunțați că, în urma selecției efectuate de forul internațional pe baza rezultatelor anterioare au câștigat dreptul de a participa la ediția de anul acesta a Jocurilor Olimpice de Iarnă.

„E o realizare pe care ne-am dorit-o din tot sufletul, pentru care am muncit. Sincer, a fost o calificare grea, dar asta o face și mai frumoasă!” – Alexandru Teodorescu

Prezenți anul trecut la Cupa Mondială din Germania, cei doi sportivi ai lotului național de sanie, ambii în varstă de doar 21 de ani, au reușit să obțină, la dublu, locul 28 în clasamentul general, unul dintre cele mai bune rezultate ale anului 2013.

“Sunt extrem de impresionat și mândru de rezultatele obținute de cei doi sportivi sinăieni. Țin să le mulțumesc si să îi felicit, atât  pentru eforturile lor de pâna acum cât și pentru sentimentul pe care l-am avut cu toții la aflarea veștii. Faptul că acești tineri duc numele României atât de departe reprezintă un lucru excepțional. Sper din toată inima că vor obține rezultate frumoase și mai departe. Le ținem pumnii strânși și le dorim multă baftă! “ a spus Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

sovaiala-teodorescuVestea cea bună a venit după un an competițional plin de provocări: cei doi reprezentanți ai Clubului Sportiv Orășenesc Sinaia, antrenați de Alexandru Comșa și Corina Drăgan au fost selectati pentru proba de sanie, la dublu, a Campionatului Mondial din Germania, în urma accidentării lui Paul Ifrim, chiar înainte de debutul competiției.

Cel mai bun rezultat al duetului Teodorescu&Șovăială a fost cel obținut la  Winterberg, în cadrul celei de-a treia etape a Cupei Mondiale:  locul 15. Chiar dacă în rundele precedente rezultatele au fost ceva mai modeste, sinăienii au reușit acumularea a 118 puncte în ierarhia mondială și participarea, pentru prima dată în cazul lor, la Jocurile Olimpice de Iarnă. Prima competiție la sanie – dublu, probă la care vor concurca cei doi sinăieni va avea loc pe 12 februarie. Pe data de 13 februarie echipa României va concura la proba de ștafetă. Ambele probe vor fi transmise cel mai probabil, în direct, la Eurosport si Tvr1.

Last modified: aprilie 12, 2021

Comments are closed.