Administrație Publică

Primăria

Sediul Primăriei orașului Sinaia

Primaria orasului Sinaia functioneaza in actuala cladire, din B-dul Carol I nr 47, din luna mai a anului 1905, atunci cand s-au cumparat vila si terenul in suprafata de 3.500 mp, cu suma de 64.000 lei -conform ofertei facute in 21 decembrie 1904, de catre proprietarul Nicolae Sc. Ghica. In partea de jos a curtii erau grajduri, un sopron pentru carute si trasuri, camere de locuit pentru personal si Serviciul de Stingere a Incendiilor.

Timp de mai multi ani, institutia a functionat in doua cladiri diferite : cea din B-dul Carol I 47 si cea din Arinilor.

In anul 2007, la initiativa d-lui Vlad Oprea, Primar al orasului Sinaia, din dorinta de a asigura servicii prompte si de calitate cetatenilor orasului si nu numai, au demarat lucrarile la o noua constructie, situata chiar in spatele celei actuale, pe B-dul Carol, cu fonduri de la bugetul local. Pe data de 27 decembrie 2011, de sărbătoarea Sfântului Ştefan, noul si modernul sediu al Primariei orasului Sinaia isi primeste botezul.

Pe data de 5 ianuarie 2012 incep lucrarile la un nou proiect, de consolidare şi modernizare pentru vechiul sediu al primariei, cu valoarea totală de 221.867 euro, din care contribuţia locală este de aproximativ 40.000 euro si termen de finalizare a lucrarilor 12 luni.

Comments are closed.