Administrație Publică

Biografie

Vlad_Oprea

Vlad Oprea este primar al orasului Sinaia din anul 2004, la al patrulea mandat consecutiv.

Povestea lui este o poveste despre responsabilitate, despre curajul de a fi tu insuti, de a-ti asuma deciziile, despre tenacitate si munca sustinuta si, nu in ultimul rand, despre convingerea ferma ca in viata trebuie sa traiesti si pentru a-ti ajuta semenii.

Nascut la Brasov pe 27 august 1968, intr-o familie de ingineri, a beneficiat de indrumarea si sustinerea lor. Parintii i-au valorificat preocuparile si i-au cultivat dragostea pentru arta, frumos, dandu-i nenumarate prilejuri, prin calatorii, de a-si largi orizonturile si de a discuta cu oameni din medii culturale diverse, aspecte care-l puteau interesa. Anii de scoala i-a facut la Sinaia, cu dascali minunati. Si-a continuat studiile la Bucuresti, in anul 1994 absolvind Universitatea Tehnica de Constructii cu licenta in Constructii Civile si Industriale.  Pasiunea pentru politica l-a determinat, la cativa ani dupa terminarea facultatii, sa se inscrie la cursurile de masterat din cadrul Universităţii ,,Hyperion” Bucuresti  pe care le-a terminat în anul 2007, cu titlul de master in ,,Geopolitică şi Relaţii Internaţionale”.

Preocuparea pentru dezvoltarea orasului in care a crescut s-a suprapus perfect cu pregatirea lui profesionala, fapt ce l-a provocat sa ramana activ in comunitatea sa si ulterior sa se implice sustinut in viata politica. Astfel ca, incepand cu  anul 1999, a devenit membrul unuia dintre principalele partide politice din Romania, Partidul Naţional Liberal, in ale carui principii și valori orientate catre umanitate si modernizare a crezut cu fermitate. Gandirea sa practica si logica, intelectul ascutit, dar si determinarea puternica l-au propulsat rapid pe scena politica unde a fost ales in numeroase functii.

Insa, cele mai mari satisfactii le-a obtinut in calitatea sa de primar al orasului Sinaia. Anii dedicati serviciului public, incepand cu 2004 si pana in prezent, s-au bazat pe credinta sa neclintita in capacitatea de a uni oamenii in jurul valorilor sociale si umane importante, care sa le aduca dezvoltare, echilibru spiritual şi forţa de a trece peste timp.

Inzestrat cu puternic simt critic, atent la cele mai mici detalii, bun conducator, si-a creat o echipa solida cu care a reusit sa puna in practica o serie de proiecte deosebit de valoroase pentru Sinaia, care au vizat o strategie realista si durabila de dezvoltare a orasului in toate domeniile vietii economice, sociale si culturale. Telegondola din Sinaia precum si extinderea domeniului schiabil, masurile de reabilitare si modernizare a zonei centrale a orasului sunt doar cateva dintre proiectele ample pe care Vlad Oprea le-a initiat.

Indragostit de aer curat si natura, printre pasiunile sale se numara arta, sportul, schiul alpin in special, concursurile de raliu de viteza in coasta si VTM si calatoriile.

Comments are closed.