Administrație Publică

Promovăm integrarea pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități!

aprilie 7, 2015

Primaria Orasului Sinaia in parteneriat cu HR Specialists SRL, a demarat un proiect privind organizarea de cursuri de recalificare a persoanelor cu handicap, in scopul facilitarii accesului pe piata muncii, prevenind astfel excluziunea sociala a acestei categorii de persoane vulnerabile.

17838708216 persoane cu dizabilitati de pe raza orasului Sinaia, au inceput in luna martie un curs de “operator introducere, prelucrare si validare date”, curs ce se desfasoara pe parcursul a cinci luni.
Aceste cursuri sunt sustinute prin proiectul “Motivare pentru ocupare” cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeste in oameni !

La finalizarea cursului, beneficiarii care promoveaza examenul de absolvire vor primi un certificat de calificare recunoscut de Ministerul Muncii Familiei Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, precum si o subventie de motivare.
In acelasi timp, in colaborare cu Asociatia Roadele Sperantei avand sediul in Sinaia, am identificat alte 20 de persoane cu handicap ce vor urma si ei un curs gratuit de “florar decorator” si vor primi de asemenea o subventie de motivare.
Primaria Orasului Sinaia ramane deschisa si se implica in identificarea altor parteneri care sa ofere gratuit cursuri de calificare, destinate unor categorii de persoane defavorizate.

Orice persoana dornica sa dobandeasca noi cunostinte, se poate adresa Serviciului Public de Asistenta Sociala pentru a fi luat in evidenta si va asiguram, ca veti fi permanent informati cu privire la cursurile gratuite ce se vor desfasura prin intermediul nostru. Ne puteti contacta la numarul de telefon 0244 311 788/interior 116.

Last modified: mai 17, 2021

Comments are closed.