Administrație Publică

COMUNICAT DE PRESA – Sfântul Ilie, sărbătorit vineri şi sâmbătă la Sinaia printr-o procesiune reigioasă

iulie 18, 2013

 

Primăria Oraşului Sinaia şi Parohia “Sfântul Ilie” organizează, sâmbătă şi duminică (19-20 iulie 2013) o serie de manifestaţii religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul Bisericii cu acelaşi nume din Sinaia.

În cultura populară Sfântul Ilie este cunoscut drept călătorul din căruţa de foc, aducătorul de grindină şi purtătorul de trăsnete. Atunci când e furtună bătrânii spun că Ilie se plimbă în cer cu carul său de foc şi împarte ploaie şi tunete.

Primarul Oraşului Sinaia, Vlad Oprea: “Invit toți sinăienii şi turiştii prezenţi în oraşul nostru, să ni se alature în aceasta zi importantă. Sfântul Ilie este Ocrotitorul Oraşului şi de aceea vă aştept să-l sărbătorim împreună prin această procesiune.”

Astfel, vineri 19 iulie, începând cu orele 17.00 în Biserica Sf. Ilie din Sinaia va fi ţinută slujba de priveghere. De la ora 19.00 se va pleca, în procesiune, pe traseul Bd. Republicii – Bd. Carol I – Primăria Sinaia – Rond Aosta – Parcul Dimitrie Ghica.

Începând cu ora 20.00 pe scena centrală a Parcului, soborul de preoţi în frunte cu parohul Daniel Coţoapă vor intona rugăciuni de binecuvântare pentru oraşul Sinaia. Evenimentul va fi acompaniat si de Fanafara Consiliului Judetean Prahova.

Sâmbătă dimineaţă, începând cu ora 08.30 enoriaşii vor putea asista la slujba Utreniei, iar apoi, de la 9.30 la Sfânta Liturghie – ambele slujbe închinate Sfântului Ilie.

 

 

 

Last modified: iulie 19, 2013

Comments are closed.