Administrație Publică

Se redeschide circulația rutieră pe strada Octavian Goga

octombrie 21, 2013

În data de 22 octombrie 2013 va fi redeschisă circulația rutieră pe strada Octavian Goga.

Totodată, Primăria oraşului Sinaia anunţă continuarea lucrărilor de reabilitare pe B-dul Carol I,  pe tronsonul: de la intersecţia cu strada Aosta (sensul giratoriu), până la intersecția cu strada Octavian Goga (intrarea in Parcul “Dimitrie Ghica”). Pentru aproximativ o lună de zile circulația rutieră va fi blocată pe acest tronson, începând cu data de 22 octombrie 2013, ora 9.00.

 

“Dacă în lunile de vară, vremea ne-a tinut pe loc cu lucrările din cadrul acestui proiect, iată că toamna este mai îngăduitoare, iar timpul favorabil ne permite să avansăm și să redeschidem treptat, circulației rutiere, toate tronsoanele. Astfel, vom reuși ca în sezonul de iarnă să se poată circula în condiții optime pe toate străzile din oraș. De asemenea, reabilitarea trotuarelor va  continua atât cât ne va permite vremea ”a declarat Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia.

 

Turiștii și localnicii au acces către toate obiectivele turistice și unitățile de cazare folosind rutele alternative, iar activitatea comercială pe zona centrală a orașului se desfășoară în condiții normale.      

            Aceste lucrări fac parte din proiectul “REABILITAREA INFRASTRUCTURII PUBLICE URBANE ORAŞ SINAIA “VIÁ SINAIA  DESIGN-VERDE-DESCHIS”, proiect finanţat din fonduri europene, în valoare de  aproximativ 20 milioane euro.

Astfel, se va reabilita  infrastructura urbană din zona centrală a oraşului: B-dul Republicii, B-dul Carol I şi B-dul Ferdinand  precum şi străzile laterale care debuşează în aceste bulevarde.

Măsuri de restricţionare / interzicere circulaţie rutieră:

    I. Pe B-dul Carol I (Tronsonul – din dreptul sensului giratoriu, intersecția cu strada Aosta,  până la intersecția cu strada Octavian Goga si Tronsonul – de la intersectia cu strada Gării până la intersecția cu Bulevardul Ferdinand – intrarea la Castelul Peleș)  circulaţia rutieră va fi blocată până la finalizarea lucrărilor pe aceste tronsoane.

De asemenea, sunt închise circulației: strada Eroilor și B-dul Ferdinand.

II. Circulaţia pietonală pe tronsonul închis se va realiza pe toată perioada lucrărilor fără restricţii.

III. Traficul rutier inclusiv transportul public de persoane se va efectua după cum urmează:

Pe direcţia Bucureşti – Braşov circulaţia autovehiculelor se va realiza din B-dul Republicii – B-dul Carol I – strada Piața Unirii, dar şi pe centura ocolitoare a oraşului.

Pe direcţia Braşov – Bucureşti circulaţia autovehiculelor se va realiza din strada 13 Septembrie – strada Gării – B-dul Carol I – strada Octavian Goga – strada Mănăstirii – strada Mihail Cantacuzino – strada Aosta – B-dul Carol I, dar şi pe centura ocolitoare a oraşului.

Pentru tranzitarea oraşului Sinaia se recomandă varianta oraşului, respectiv DN1.

Last modified: octombrie 21, 2013

Comments are closed.