Administrație Publică

Amalia Neguțescu – Campioană Mondială

decembrie 4, 2013

Primăria oraşului Sinaia  și Clubul Sportiv Carpați Sinaia se mândresc cu AMALIA NEGUȚESCU (12 ani), “Mica – Mare” Campioană Mondială. Amalia a urcat anul acesta pe cea mai înaltă treaptă la Campionatul Mondial de Karate Fudokan, ce a avut loc la Praga, în perioada 28 – 30 noiembrie 2013.

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea: „Îi felicit pe toți sportivii care reprezintă cu mare cinste orașul nostru în întreaga lume și le mulțumesc antrenorilor care îi pregătesc. Odată cu performanțele lor, Sinaia crește! Voi continua să susțin practicarea sportului și să cred în evoluția sinăienilor. Mult succes în continuare!”

Președintele Clubului Sportiv Carpați Sinaia, Oana Preda: “Suntem mândri de această stea, care strălucește și ne reprezintă cu demnitate. Este un rezultat bine meritat, după multă muncă și pasiune, depuse atât de Ami, cum o alintăm, cât și de sensei Adrian Manea. Le mulțumesc atât lor, cât și domnului primar Vlad Oprea și Consiliului Local Sinaia, care au susținut pregătirea sportivei și participarea ei la turneele interne, externe și la  Campionatul Mondial de Karate Fudokan. Felicitări Amalia! Felicitări sensei Adrian! Suntem mândri de voi !

După o muncă asiduă la antrenamente și după rezultatele obținute la Campionatul Național, Amalia Neguțescu a fost selecționată să reprezinte România la Campionatul Mondial de Karate Fudokan, la proba Kata pe echipe, alături de sportivele Anamaria Brezeanu și Ilinca Sandru de la Clubul Copiilor Breaza. Alături de ea au fost sensei Adrian Manea, 2 dan, care i-a călăuzit pașii pe parcursul evoluției sale sportive și părinții care au încurajat-o și susținut-o.

La această competiție au concurat sportivi din 41 de țări, dintre care amintim: Rusia, Serbia, Suedia, Canada, Italia și Franța. Au participat aproximativ 800 de sportivi, care au venit toți cu gândul de a câștiga, fiind foarte bine pregătiți.

Deși starea sănătății sale nu a fost cea mai bună, Amalia ne-a demonstrat că are o ambiție de fier și o putere de concentrare demnă de un sportiv de înaltă performanță, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și reprezentând România cu cinste.                                                                    

Clubul Sportiv Carpați Sinaia a fost înființat în anul 2006 de către Consiliul Local Sinaia, la inițiativa Primarului orașului Sinaia, Vlad Oprea. În prezent aproximativ 300 de sportivi sunt pregătiți de cei 11 antrenori și instructori sportivi la cele 8 secții (schi, snowboard, tenis, șah, karate, lupte, fotbal și automobilism).

Last modified: decembrie 4, 2013

Comments are closed.