Administrație Publică

Cami Moise, sinăianca pornită să cucerească Aconcagua

ianuarie 8, 2014

Campioană națională la sanie, practicantă de zboruri cu parapanta și alpinistă pasionată, Cami Moise a început, din 2012, expedițiile pe cele mai înalte vârfuri ale lumii. După ce în octombrie 2012 sportiva a escaladat varful Kilimanjaro, iar în iulie 2013, cu sprijinul Primăriei Sinaia a atins Vârful Elbrus din Munții Caucaz, Cami e pe cale sa urce pe cel mai înalt vârf al Americilor: Aconcagua – 6.962 m.

1G5A0275Cu sprijinul Primăriei Sinaia si a Consiliului Local, Cami Moise a primit un ajutor financiar in valoare de 2.000 de euro pentru achizitionarea echipamentului necesar escaladării. Hotelul New Montana din Sinaia i-a oferit sportivei un abonament la piscina iar Telegondola Sinaia i-a facilitat accesul gratuit la linia de transport prin cablu. Antrenamentul sportivei  pentru această expediție a început în urmă cu trei luni și s-a desfășurat exclusiv în zona orașului nostru.

Urcarea pe Aconcagua reprezintă una dintre cele mai spectaculoase, dar și periculoase ascensiuni pe care le poate face un alpinist experimentat. La începutul acestui an Cami Moise a aterizat in Buenos Aires (Argentina) de unde, în urmă cu două zile, a plecat spre Anzii Cordilieri.

Îi dorim mult succes și un drum însorit către vârf!

Last modified: aprilie 12, 2021

Comments are closed.