În perioada 31 martie – 18 aprilie, se va desfășura cea de-a X-a ediție a Campaniei de curățenie a orașului Sinaia. Sub sloganul: Împreună pentru un oraș mai curat, Verde Crud își propune atât acțiuni de colectare a deșeurilor bio-degradabile, de curățare a străzilor, a albiilor de râu şi a coastelor montane, precum și acțiuni de conștientizare şi implicare activă a tuturor categoriilor de persoane și instituții, în vederea ecologizării unor arii extinse din oraș şi de pe munte.
Campania a devenit o tradiție în rândul locuitorilor orașului, care își curăță curțile și spațiile verzi din jurul locuințelor pentru a întâmpina primăvara cum se cuvine.
Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia: De zece ani, unul din obiectivele mele importante este ca Sinaia să devină cel mai curat oraș din țară. Un obiectiv nu tocmai ușor de îndeplinit dat fiind faptul că orașul atrage anual sute de mii de turiști. Dintre aceștia, mulți lasă în urma lor… dovada clară a absenței celor șapte ani de acasă. Verde Crud nu se rezumă la strângerea gunoiului existent. Campania are o componentă educațională puternică, ea vizează o schimbare reală a comportamentului oamenilor față de mediul înconjurător. Mulțumesc partenerilor noștri pentru implicare, dar și localnicilor fără de care această inițiativă nu ar putea merge mai departe. Vreau, de asemenea, să le adresez mulțumiri voluntarilor noştri, cu ajutorul cărora, în fiecare primăvară curățăm zone şi trasee turistice importante, unele dintre ele greu accesibile. Sper ca, și anul acesta, să putem conta pe implicarea și ajutorul tuturor. Și sper, de asemenea, ca atitudinea generată de Verde Crud să nu dureze doar trei săptămâni, cât campania, ci să se permanentizeze. Îmi doresc ca Sinaia să nu fie doar cea mai frumoasă şi modernă staţiune montană din România, ci şi cea mai curată.
Astfel, conform calendarului Campaniei, în perioada 31 martie – 16 aprilie se vor desfăşura acţiuni de colectare a deşeurilor bio-degradabile de la populaţie, se vor curăţa străzile, trotuarele, rigolele, albiile râurilor, coastele montane şi alte zone din oraş cu ajutorul voluntarilor. Ridicarea deşeurilor vegetale de la populaţie va fi făcută respectând calendarul de mai jos:
- Cartierul Platou Izvor – Deşeurile vegetale vor fi ridicate în perioada 31 martie – 02 aprilie
- Cartierul Izvor – Deşeurile vegetale vor fi ridicate în perioada 03 – 05 aprilie
- Cartierul Sf. Ilie – Deşeurile vegetale vor fi ridicate în perioada 31 martie – 03 aprilie
- Cartierul Tirul cu Porumbei – Deşeurile vegetale vor fi ridicate în perioada 04 – 09 aprilie
- Cartierul Furnica – Deşeurile vegetale vor fi ridicate în perioada 10 – 14 aprilie
- Cartierul Ferdinand – Cumpătu – Deşeurile vegetale vor fi ridicate în perioada 15 – 16 aprilie
Zilele de 17 și 18 aprilie vor fi dedicate reviziilor în teren şi colectării deşeurilor vegetale rămase neridicate în perioadele programate.
În perioada 14 – 17 aprilie se vor desfăşura acţiuni de igienizare a albiilor râurilor, după un program etapizat pe zone.
Pe toată perioada campaniei vor avea loc întălniri ale cetăţenilor şi voluntarilor cu Primarul Oraşului Sinaia.
La această campanie vor participa în calitate de parteneri SC Grup Salubrizare Urbană S.A., S.C. Sinaia Forever SRL şi Poliţia Locală a Oraşului Sinaia, iar în calitate de voluntari, firmele de construcţii locale precum şi următoarele instituţii care au sprijinit campania încă de la prima sa ediţie: Colegiul Mihail Cantacuzino, Şcolile Generale Principesa Maria si George Enescu, Grădiniţele, Poliţia Montană, Pompierii, Centrul Montan de Jandarmi, Spitalul Orăşenesc, Centrul Cultural Carmen Sylva, Muzeul Naţional Peleş, Centrul de Plasament Sinaia, S.C. Hidroelectrica S.A., Cercetaşii României – Centrul Local Peleş Sinaia, Asociaţia Prahova Excelsior, Salvamont Sinaia şi Administraţia Parcului Naţional Bucegi.
Last modified: aprilie 12, 2021