Administrație Publică

Tineri în serviciul voluntar, la Sinaia

aprilie 22, 2014

În perioada 14-21 aprilie, un grup de 49 de tineri și adolescenți inimoși,  cu vârste cuprinse între 11 și 37 ani, s-au implicat într-o acțiune de ecologizare în orașul Sinaia. Aceștia au venit din mai multe colțuri ale țării: Iași, Piatra- Neamț, Botoșani, Teleorman și Craiova.

 

Tinerii voluntari implicați în curățarea și ecologizarea  unor zone din orașul Sinaia au adunat deșeurile aruncate de persoane care n-au învățat încă să protejeze natura, au lucrat cu mult entuziasm și responsabilitate, au ecologizat zonele din prejma drumului ce leagă orașul Sinaia de Cota 1400, Valea Peleșului și o parte din zona șoselei de Centură.

Primăria orașului Sinaia salută inițiativa tinerilor și apreciază continuitatea acestui proiect.

 

Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia: “Acțiunea tinerilor voluntari a coincis, anul acesta, cu campania Verde Crud ”, ceea ce a făcut ca Sinaia să întâmpine primăvara mai verde. Îi felicit pe acești tineri pentru inițiativă și le mulțumesc că au lăsat Sinaia mai curată. Sper ca exemplul lor să fie urmat.”

 

Turiștii, cât și localnicii care i-au întâlnit au fost încântați de activitatea tinerilor și au apreciat efortul depus, dar mai ales inițiativa lor.

Este o bucurie nemasurată când tinerii se adună, fără nici un interes, în folosul comunității. Le mulțumim tinerilor pentru participarea activă la acest proiect. Orașul Sinaia are nevoie de implicarea noastră a tuturor pentru a îl menține curat și a-i păstra frumusețea naturală”, a declarat Valentin Burduloi – organizator.

 

Proiectele TinSerV (Tineri în Serviciul Voluntar) se adresează oricărui tânăr care dorește să se implice voluntar în acțiuni sociale, proiecte educative și de ecologizare  sau la reclădirea caselor distruse de calamități, ajutorarea persoanelor nevoiașe, igenizarea anumitor clădiri etc.

Acțiunea a fost susținută de către ASI România (Asociația pentru Suport și Inițiativă) și Biserica Adventistă Sinaia, iar această campanie de ecologizare face parte dintr-un proiect mai amplu numit TinSerV.

Proiectul a început în urmă cu un an, când a fost curățată ,,Poteca Regală” și  se dorește a fi continuat cu regularitate în fiecare primavară și toamnă, la începutul și la sfârșitul sezonului turistic. Următoarea etapă a proiectului se va desfășura în luna octombrie din acest an.

 

Last modified: februarie 20, 2021

Comments are closed.