Administrație Publică

Titlul de Campion al celei de-a IV Etape a CNVC a fost revendicat de Hora Lucien, la volanul unui monopost Lola

iulie 20, 2014

Comunicat de Presă – Duminică, 20.07.2014

Mii de turiști au asistat duminică, sub un soare arzător, la cele două manște de concurs ale celei de-a VI-a ediții a Trofeului Sinaia. La categoria Open, Hora Lucien, câștigătorul de anul trecut al competiției,  și-a revendicat și anul acesta poziția fruntașă cu timpul 1.55,384. Pe locul doi, la aceeași categorie s-a clasat pilotul cu numărul 119, Ionescu Cristea Horațiu care a concurat la volanul unui Ferrari 458, iar pe locul al III-lea Răduț Lucian, la volanului unui Mitsubishi Lancer Evo VIII.

1G5A8182Dacă va câștiga și anul viitor, obținând astfel premiul I pentru trei ani consecutiv, Lucien Hora va primi Trofeul Sinaia.

Dintre cele patru echipe participante, ACM Sport Reșita a obținut cei mai buni timpi. Componența echipei a fost: Ionescu Cristea Horațiu, Pădurean Mircea, Zaberca Ovidiu și Battocchi Armando.

Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia a obținut, la volanul mașinii sale Mitsubishi Evo VI cel mai bun timp al sau, din cele cinci ediții: 2.21,125, clasându-se astfel pe poziția 54.

Calangea Florin, director sportiv delegat al FRAS: Am avut parte de o etapă spectaculoasă, cu vreme bună azi și mai capricioasă ieri, piloți pregătiți, o ediție fără incidente majore. Mulțumesc tuturor participnților și echipei din spate, am avut o colaborare foarte bună cu organziatorii, voluntarii și forțele de ordine. Să ne vedem și anul viitor!

1G5A8691Oana Preda, director organizatoric: “Competiția de anul acesta a fost foarte bine organizată, elementele de securitate pentru piloți și turiști au fost suplimentate și, datorită acestor completări, incidentele petrecute în cursul competiției nu au pus în pericol siguranța piloților și nici a publicului spectator. Din punctul nostru de vedere, aceasta etapă, ajunsă deja o tradiție la Sinaia, aduce în fiecare an o provocare. Munca este pe măsură, dar și satisfacția. Țin să le mulțumesc tuturor partenerilor și colaboratorilor care au făcut acest eveniment posibil. “

Duță Andrei, de la Colegiul București, arbitru în postul 1 pe traseu: “Publicul a făcut să merite tot efortul depus de organizatori și de personalul tehnic al competiției. Un traseu interesant și solicitant pentru cei 81 de piloți. Au existat câteva incidente, s-a răsturnat o mașină din cauza unei greșeli de pilotaj, iar alții au rupt câteva roți pe traseu. În general însă o etapă frumoasă care s-a desfășurat foarte bine.”

Premiul special pentru câștigător va fi un weekend complet la munte pentru două persoane, oferit de Ioanba Hotels.

Trofeul Sinaia Forever în date și cifre

Securitate traseu:

Baloti de paie – 200

Cauciucuri – 300

Garduri de protectie –  90

Parapeti de beton – 24

Banda de protectie – 6 kilometri

 

Oficiali și forțe de ordine:

17 oficiali ai FRAS

25 arbitrii dintre care 19 în post plus 6 in parcul service

Voluntari în traseu: 50

Politia locala și rutieră: 40

Jandarmi: 3

Salvamont : 5 voluntari

Pe traseu au fost prezente ambulanțe, mașini SMURD de intervenție, mașini de pompieri și platforme.

 

 

Last modified: aprilie 12, 2021

Comments are closed.