Administrație Publică

On Top of the World Bike Fest a ajuns la cea de-a V-a ediție

iulie 30, 2014

Primăria oraşului Sinaia în parteneriat cu TeamXpert Sports Events organizează, sâmbătă 2 august, cea de a V-a ediție a competiției On Top of The World Bike Fest.

CompTopBFOn Top of the World este un concurs de mountainbike, adresat tutoror pasionaților de ciclism și natură, cu trasee de dificultate diferită care fac legătura între Sinaia și Vf.Omu (2507 m). Este singură competiție de uphill din Romania iar elementul de unicitate si spectaculos este dat de cadrul natural deosebit: traseul  străbate o mare parte din Parcul Natural Bucegi, o zonă pe cât de frumoasă pe atât de interesantă.

Concursul este adresat celor care iubesc muntele, natura, și au un nivel de pregătire satisfăcător la mersul pe bicicleta, indiferent dacă se consideră amatori sau profesioniști.

Categorii de concurs:
Sunt patru trasee diferite, fiecare atribuite unei categorii:
EasyRide: Cota 2000 – Babele
HobbyRide: Sinaia – Cota 2000
ProfiRide: Sinaia – Babele
EliteRide: Sinaia – Vf.Omu

Cei aproximativ 100 de concurenți care și-au anunțat participarea vor lua startul sțmbătă, la ora 9.30 de pe Aleea Peleșului, urmând să străbată traseul ales, în funcție de categoria de concurs pentru care au optat.

Spre exemplu, cei înscriși la categoria Profi Ride vor  parcurge un traseu de 18 km cu 1.670 m diferență de nivel până la Babele.

998685_642573399105117_518132402_n“Mă bucur că, și de această dată, această competiţie a adunat un număr frumos de participanți. De altfel, sunt fericit să văd cum  numărul bicicletelor din orașul nostru creşte de la an la an. Ciclismul este un sport frumos şi curat. Transpus într-o competiţie montană, de o asemenea anvergură, el devine spectacol. Le doresc tuturor competitorilor vreme frumoasă sâmbătă şi multă energie! Succes!”  a declarat Vlad Oprea, Primarul oraşului Sinaia.

Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, la orele 17,30 în Parcul Dimitrie Ghica în faţa Casino-ului din Sinaia.

Last modified: aprilie 12, 2021

Comments are closed.