Administrație Publică

Pregătirile pentru Festivalul Sinaia Forever, pe ultima 100 de metri

septembrie 24, 2014

Festivalul Faptelor Bune, evenimentul anului la Sinaia, va aduna un public numeros  în acest weekend la munte. Website-urile de rezervări hoteliere au rămas cu doar câteva camere libere, majoritatea locurilor de cazare fiind deja rezervate. De asemenea, autoritățile locale au emis restricțiile de circulație care vor fi valabile pentru cele trei zile de sărbătoare: 26, 27 și 28 septembrie.

harta pliantMii de turiști sunt așteptați vineri la Sinaia unde, timp de trei zile, va avea loc Festivalul Sinaia Forever. Antonia, Vunk, Connect-R, Taxi, Maxim și Direcția 5, dar și Compact și Pasarea Colibri sunt doar câțiva dintre cei care vor concerta pe scena din Parcul Dimitrie Ghica.

harta restrictiiSinaia faptelor bune: muzica clasică, teatru și societate civilă

Înainte de deschiderea stagiunii de la București, Teatrul Masca vine în turneu la Sinaia. Peste 50 de actori costumați în personaje din alte lumi vor fi prezenți pe străzile orașului pentru a întregi atmosfera elegantă, de bonton. De asemenea, în trei piațete centrale ale orașului se vor susține recitaluri de muzică clasică la pian, vioara, violoncel și instrumente de percuție.  Tot în aer liber vor fi și reprezentațiile acrobatice, dar și cele cu flăcări. Pentru prima dată se va constitui la Sinaia, Piața Societății Civile – un spațiu în care 20 dintre cele mai reprezentative ONG-uri din țară vor expune materiale de informare și își vor susține cauzele. Unicef, Green Peace, FDSC și APADOR sunt doar câțiva dintre reprezentanții societății civile care vor fi prezenți la Sinaia, la finalul acestei săptămâni.

Restricții de circulație

Chiar dacă la începutul acestei săptămâni temperaturile au scăzut considerabil în toată țara, prognozele meteo sunt optimiste pentru acest sfârșit de săptămână. Weekend-ul se anunță însorit la munte, cu temperaturi medii de 15 grade, ziua.

Oricum va fi vremea, restricțiile de circulație vor rămâne aceleași. În zona centrală a orașului, de la Hotelul Internațional pănă la intrarea în Parcul Dimitrie Ghica, circulația mașinilor va fi oprită de miercuri, de la ora 14.00 până luni, la ora 06.00 dimineața. Cu restricții se va circula și pe strada Octavian Goga (închisă de joi dimineață până duminică seară), dar și pe bulevardul Republicii, unde accesul va fi permis doar riveranilor (harta).

Mai multe informatii pe  https://www.facebook.com/primariasinaia

Last modified: aprilie 12, 2021

Comments are closed.