Administrație Publică

În acest weekend are loc Cupa Orașului la schi alpin: Sinaia pe Pârtie

februarie 23, 2016

AfisPrimăria oraşului Sinaia organizează, în perioada 26 – 27 februarie 2016, cea de a XI -a ediţie a Cupei de schi alpin “Sinaia pe pârtie” care se va desfăşura în Valea Soarelui, pe Pârtia Lăptici. Concursul se adreseză atăt sinăienilor amatori de schi, cât și celor care practică acest sport la nivel de performanță.

“Am ajuns la ediția cu numărul 11 al unui eveniment care onorează muntele și schiul. Mă bucură numărul mare de concurenți înscriși și în acest an și sper ca Sinaia pe Pârtie 2016 să fie un spectacol atât pentru spectatori, cât și pentru competitori. Mult succes tuturor, fie ca cei mai buni să câștige!” a spus Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Numărul mare de participanţi la acest concurs confirmă faptul că această competiție se bucură de popularitate în rândul sinăienilor.

Participanţii vor concura pe grupe de vârste. În prima grupă se pot înscrie copiii până la vârsta de 7 ani, iar următoarele grupe sunt: 7-10 ani ; 11-15 ani; 16-20 ani: 21-30 ani; 31-40 ani; 41-50 ani; 51-60 ani; 61-70 ani; ultima grupă va fi formată din concurenţi de peste 70 de ani.

În prima zi a concursului va avea loc proba de slalom special, iar a doua zi cea de slalom uriaş.

Cel mai tânăr participant are 6 ani, iar veteranul competiției are 84 ani împliniți. De asemenea, a devenit o tradiție ca la “Sinaia pe Pârtie” să participe câte trei generații ale unei familii de schiori sinăieni.

Totodată, pot participa şi persoanele care sunt legitimate la cluburile sportive din Sinaia.
Participanţii la acest concurs vor avea parte de două zile de schi cu gratuitate pe instalaţiile de transport pe cablu administrate de orașul Sinaia.

Concurenţii care nu au echipament de schi beneficiază, ca şi în anii trecuţi, pe baza cărţii de identitate, de echipament gratuit, pus la dispoziţie de către Eskimo’s Ski School și Complex Snow Sinaia.

Concursul este organizat, an de an, cu implicarea Clubului Sportiv Carpaţi Sinaia și a echipei Salvamont Sinaia, iar transportul pe cablu este oferit gratuit de SC Transport Urban Sinaia SRL.
Câştigătorii vor fi premiaţi sâmbătă 27 februarie, orele 19,00 la Centrul Internațional de Conferințe Casino Sinaia, cu premii în sume de bani cuprinse între 100 şi 300 lei, diplome, cupe şi medalii.

Last modified: februarie 23, 2016

Comments are closed.