Administrație Publică

Simulare a intervenției pentru gestionarea unei situații de criză la sediul Primăriei orașului Sinaia

martie 17, 2016

Flyer simularePentru prima dată, la sediul Primăriei orașului Sinaia, va avea loc un exercițiu tehnico – tactic demonstrativ asimilat necesității gestionării unui atac produs de o grupare infracțională care amenință cu declanșarea unui dispozitiv exploziv improvizat. Acțiunea se va desfășura, luni, 21 martie 2016, începând cu ora 12,00.

Instituții ale Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului (SNPCT) de la nivelul județului Prahova, respectiv Inspectoratul Județean de Jandarmi, Gruparea de Jandarmi Mobilă “Matei Basarab” Ploiești, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean Prahova, Serviciul Român de Informații – Direcția Județeană de Informații Prahova, împreună cu Poliția Locală și Poliția Stațiunii Sinaia, vor mobiliza 50 de persoane pentru acest exercițiu. În acest scop, sunt angrenați jandarmi, polițiști, luptători antitero și pirotehniști.

În vederea anihilării grupului infracțional, în cadrul simulării vor fi folosite muniție de manevră și dispozitive explozive cu efect de consternare.

Activitatea este destinată promovării culturii de securitate la nivelul societății civile, care implică o componentă de eliminare a unor amenințări asimetrice și de intervenție antiteroristă / contrateroristă pirotehnică.

Circulația rutieră va fi restricționată pe sectorul de drum cuprins între Hotelul Internațional și sensul giratoriu de la intersecția cu strada Aosta, între orele 12,00 -13,00.

Demonstrația va fi transmisă în direct pe un ecran amplasat în amfiteatrul din fața primăriei pentru a putea fi urmărită de către toți cei interesați de desfășurarea unui asfel de exercițiu.

Astfel de acțiuni au mai avut loc în județul Prahova, în anul 2015, la două obiective ale SC CONPET SA Ploiești.

Simularea va fi precedată de o Conferință de presă, ce va avea loc în fața sediului Primăriei orașului Sinaia, ora 11,30.

Last modified: martie 18, 2016

Comments are closed.