Administrație Publică

ZIUA OLIMPISMULUI LA SINAIA

mai 25, 2016

Colegiul „Mihail Cantacuzino” din Sinaia organizează în data de 26 mai 2016, începând cu orele 10.00, cea de-a XXIV-a ediţie a evenimentului Ziua Olimpismului.

La această ediţie vor participa 10 licee de pe Valea Prahovei și 2 licee din Județul Brașov, reprezentate de aproximativ 400 de sportivi. În cele opt ore de competiţii ce se vor desfăşura atât pe baza sportiva a Colegiului, situată în aer liber, cât şi în sala de sport, concurenţii se vor întrece la următoarele discipline: tenis, şah, baschet, volei, fotbal, sărituri, ştafetă şi atletism. Pregătirea evenimentului s-a realizat în mare parte cu sprijinul voluntarilor.

Doina Stăiculescu, gimnastă, este invitata specială a acestei ediții, o mare sportivă, singura româncă care a obținut o medalie olimpică în sportul său, gymnastica ritmică. Se întâmpla în 1984, la Los Angeles, atunci când câștiga argintul la individul compus. A fost, și probabil va rămâne pentru multă vreme, cea mai fructuoasă participare a României la Jocuri, cu 53 de medalii câștigate și locul secund în clasamentul general. În toate concursurile la care a participat, a luptat de la egal la egal cu marile puteri, fosta URSS și Bulgaria, țări care și astăzi domină gimnastica ritmică mondială. Doina Stăiculescu, “Maestru Emerit al Sportului”, a rămas în continuare aproape de sportul care a consacrat-o, acum fiind o foarte apreciată antrenoare și arbitră internațională.

Aurora Arieşan, Directorul Colegiului „Mihail Cantacuzino”:

 „Colegiul „Mihail Cantacuzino” organizeză an de an Ziua Olimpismului, competiție sportivă care are o tradiție îndelungată, aflându-se anul acesta la a XXIV-a Ediție.

Prin această zi dorim să sensibilizăm elevii cu privire la importanța practicării sportului, atât în școală, cât și în timpul liber.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a acestui eveniment, domnului Primar Vlad Oprea, care este alături de noi de fiecare dată, elevilor voluntari, profesorilor, sponsorilor și nu în ultimul rând membrilor Catedrei de Educație Fizică și Sport din cadrul Colegiului nostru, domnilor profesori Hogea Ionuț și Baciu Gabriel care au muncit enorm pentru această competiție”.

 

Totodată, la eveniment sunt aşteptaţi reprezentanţi ai: Ministerului  Educaţiei Naţionale, Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova şi Academiei Olimpice Române Prahova.

Last modified: mai 25, 2016

Comments are closed.