Administrație Publică

Caravana Filmelor NexT se oprește la Sinaia pentru picnic și cinema sub clar de lună, în Parcul Dimitrie Ghica

august 11, 2016

Pe 30 iulie, Caravana Filmelor NexT a plecat la drum prin țară pentru al treilea an consecutiv, oprindu-se pentru picnic și cinema sub clar de lună pe pajiști, în parcuri și grădini din 10 orașe din țară.

Cu cerul înstelat drept tavan al cinematografului în aer liber, Caravana se instalează pentru două seri la Sinaia, în Parcul Dimitrie Ghica, pe 15 și 16 august, unde publicul se va bucura de cele mai aplaudate filme scurte de la ultimele ediții ale Festivalului Internațional de Film NexT reunite în 2 programe speciale: filme premiate din competiția festivalului la Best of NexT și povești fanteziste din spațiu la Out in Space. Intrarea este liberă.

Luni, 15 august, este rezervată pentru Best of NexT, cinci filme premiate și aplaudate la cele 10 ediții NexT, cu povești emoționante despre părinți și copii. De văzut și de revăzut.

 • Mâine, Bach…/ Tomorrow, Bach…(regia Mihnea Andrei Ciorică, România, 2013, 31’)

Matei se află într-un moment de cumpănă al copilăriei sale. Datorită divorţului părinţilor săi și lipsei de înţelegere si compasiune din partea tuturor celor din jurul lui, Matei se refugiază în muzică.

 • Junior (regia Julia Ducournau, Franța, 2011, 21’)

Justine, a.k.a. Junior, este o ştrengăriţă cu coşuri şi un umor aparte. Este doar un pic misogină. După ce este diagnosticată cu un virus stomacal, corpul ei trece printr-o metamorfoză bizară…

 • Leagănul meșterului de sicrie/ The swing of the coffin maker (regia Elmar Imanov, Germania, 2012, 30’)

Azerbaidjan. Yagub trăiește împreună cu fiul său adult, Musa, într-o casă mică, într-un loc pustiu. Duc o viaţă solitară. Musa, întârziat mintal și mișcându-se greoi, îl ajută pe tatăl său la muncă.

 • Aglaée (regia Rudi Rosenberg, Franța, 2010, 19’)

În curtea şcolii, Benoit pierde un pariu cu unul dintre prietenii săi. Drept pedeapsă, trebuie să o invite pe Aglaée, o elevă cu handicap, să iasă împreună cu el.

 • Excursie/ Excursion (regia Adrian Sitaru, România, 2013, 19’).

După ce află că extratereștrii au aterizat în România, Eugen, de 9 ani, fură o cameră video din magazinul unde tatăl său este angajat ca paznic și începe să își filmeze viața de zi cu zi.

Marti, 16 august, este seara NexT Out in Space, o experiență audiovizuală și o călătorie în alt timp și spațiu populat de extratereștri, roboți și oameni de știință geniali. Out in Space demonstrează că un film SF nu trebuie să fie lung ca să fie captivant:

 • Atacul monstrului gigantic care suge creiere din spaţiu/L’Attaque du monstre géant suceur de cerveaux de l’espace (Guillaume Rieu, Franța, 2010, 19′)

Într-un musical color din anii 60′, apare din senin un monstru oribil dintr-un film vechi de Hollywood alb-negru, care atacă locuitorii unui orăşel dezintegrându-i sau transformându-i în zombi supăraţi şi flămânzi!

 • Abis /Chasm (Joel Benjamin, SUA, 2015, 12′)

Un astronaut caută urme de minereu deasupra unei planete străine, neavând drept companie decât computerul de bord.

 • Clone/ Clones (Rafael Bolliger, Suedia, 2015, 13′)

În viitorul îndepărtat, un profesor de fizică cuantică este pe punctul de-a suferi o operaţie prin care i se va îndepărta o tumoare de pe creier – şi i se oferă posibilitatea de a-şi faci o copie după propriul creier.

 • Dezastru fatal la Drive-in cinema/ Deadly Drive-in Disaster (Arjan Wilschut, Olanda, 2015, 3′)

Agenta specială Sola Powers, de la Biroul de afaceri extra-terestre, se aruncă în plină acţiune când un cinema drive-in, unde rulează un film clasic cu o invazie de OZN-uri, este atacat de o farfurie zburătoare adevărată!

 • Vor muri cu toţii în spaţiu/ They Will All Die in Space (Javier Chillon, Spania, 2015, 15′)

Nava Tantalus pluteşte fără control prin spaţiu.

 • Silente (Paco Ruiz, Spania, 2015, 9′)

Anori este un eschimos care trăieşte pe planeta Silente. Înregistrând sunetele naturii, într-o bună zi îl surprinde apariţia unui obiect bătut de vânt. Originea sa este necunoscută.

 • Povestea unui robot /Tristes Déserts (Stephanie Winter, Austria, 2015, 8′)

Rezultat filmic-muzical al colaborării – de inspiraţie barocă şi SF – dintre artista Stephanie Winter, tenorul August Schram şi duo-ul electronic Austrian Apparel.                      

 • Misiunea lui Yuri Lennon pe Alfa 46/ Yuri Lennon’s landing on Alpha 46 (Anthony Vouardoux, Germania/Suedia, 2010, 15’)

După ce aterizează pe satelitul lunar Alfa 46, cosmonautul Yuri Lennon se confruntă cu un paradox uluitor… Desprins de nava mamă, Yuri îşi începe călătoria prin spaţiu, care îl va conduce către sfârşitul lumii aşa cum o cunoaştem noi.

După Sinaia, traseul continuă la Timișoara (17 – 18 august in spatele Muzeului Banatul Timisoara), Arad (19 – 20 august, Parcul Eminescu), Oradea (22 – 23 august, Parcul Cetății). 

Cea de-a treia ediție a evenimentului continuă misiunea Caravanei de a aduce filmele NexT mai aproape de un public nou, din afara Bucureștiului, în orașe unde filmele de scurtmetraj sunt rareori difuzate, iar opțiunea cinematografelor în aer liber lipsește. Şi în acest an, accesul la proiecţiile din cadrul Caravanei Filmelor NexT este gratuit.

Programul complet al caravanei poate fi accesat pe: http://caravananext.ro/

Călătoria Caravanei Filmelor NexT pe pagina de Fb:  https://www.facebook.com/caravananext/

Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.

Cu sprijinul: Centrul National al Cinematografiei

Parteneri: Primaria Sinaia, Shorts TV, Blurry Projection, Ihamac.ro 

Parteneri media: Radio21, Radio România Cultural, Zile și Nopți, Mediafax, Cinemagia, CinemaRx, Sub25.ro, Aarc.ro, Decât O Revistă, Feeder.ro, Business Review, Cineamator

Parteneri media locali: BIZ Brasov, Buna ziua, brasov, Brasovultau.ro, Mix TV

Print

 

 

 

 

Last modified: februarie 19, 2021

Comments are closed.