Administrație Publică

REPLICĂ LA ȘTIREA PRIVIND “AUTORIZAREA DEFRIȘĂRILOR LA SINAIA ÎN PARCUL NATURAL BUCEGI”

septembrie 13, 2016

În urma materialului apărut în unele publicații media, referitor la autorizarea de către Primăria orașului Sinaia a defrișărilor în Parcul Natural Bucegi pe raza Ocolului Silvic Sinaia facem următoarele precizări :

Primăria orașului Sinaia nu emite și nu a emis vreodată autorizații sau avize privind defrișările din extravilanul orașului – fond forestier național,  administrat de R.N.P. Romsilva prin Ocolul Silvic Sinaia.

Defrisările, adică exploatarea masei lemnoase, se fac conform art.20 alin.(10) din Legea 46/2008-Codul silvic (actualizat în 2016) – pe baza autorizațiilor de exploatare, eliberate de șeful ocolului silvic care administrează pădurea, în cazul prezentat de Ocolul Silvic Sinaia.

Orice defrișare din fondul forestier de stat, ce face parte din Parcul Natural Bucegi, trebuie să fie aprobată și de Administrația Parcului Natural Bucegi în conformitate cu Planul de Management al acestuia.

Totodată, menționăm faptul că pădurea de pe teritoriul administrativ al orașului Sinaia este atât în administrarea Ocolului Silvic Sinaia, cât și a Ocolului Silvic Azuga.

În imaginile difuzate de către Realitatea Tv și preluate și de către alte publicații apare o plăcută cu Ocolul Silvic Sinaia, acolo unde reporterii în cauză ar fi trebuit să caute răspunsuri,  nicidecum la Primăria orașului Sinaia, care nu are pârghiile legale necesare autorizării, controlării și verificării acestor defrișări.

Last modified: septembrie 13, 2016

Comments are closed.