Administrație Publică

ANUNT CU PRIVIRE LA TAXA SPECIALĂ DE PROMOVARE TURISTICĂ A ORAȘULUI SINAIA

februarie 14, 2019

Conform  HCL 233/2018, taxa de promovare turistică este stabilită astfel:

–  2% din valoarea tarifelor de cazare exclusiv TVA, pentru fiecare noapte de cazare. Plătitorii acesteia sunt persoanele care beneficiază de servicii de cazare prin unitățile hoteliere care desfășoară activități pe raza orașului Sinaia. Taxa se datorează de către unitățile hoteliere, vilele, etc., care încasează taxa de la turiștii cazați.

–  2% din valoarea tarifelor de acces-tur ghidat și neghidat la muzee și case memoriale, exclusiv TVA. Această taxă se achită de către  persoanele care beneficiază de acces – tur ghidat și neghidat la muzee și case memoriale.Taxa se datorează de către muzeele și casele memoriale,care încasează taxa de la turiștii vizitatori ai muzeelor și caselor memoriale.

Mențiune

În cazul în care, o persoană achită ambele taxe de promovare ( conform art.4, alin.4.1, 4.2 din HCL 233/2018), aceasta va depune în nume propriu o cerere de restituire pentru taxa de acces-tur ghidat,neghidat la muzee și case memoriale. Cererea va fi depusă la Primăria Sinaia.

Cererea de restituire se va transmite online la adresa de e-mail taxe@primaria-sinaia.ro , urmând ca  aceasta sa fie confirmată și înregistrată, iar suma sa fie virată suma în contul titularului cererii.

Puteți descărca cererea de restituire a taxei de aici.

Last modified: februarie 14, 2019

Comments are closed.