Administrație Publică

Sinaia achiziționează autobuze hibrid Mercedes-Benz cu bani europeni

noiembrie 26, 2019

  “Mobilitatea urbană reprezintă un capitol important pentru creșterea calității vieții sinăienilor, iar un transport în comun ecologic menține un oraș sănătos. Mă bucur că licitația a fost câstigată de o companie cu renume mondial pentru produsele de top.”, -Vlad Oprea

Cu bani europeni, prin proiectul “Eco-Bus” a cărui finanţare a fost semnată în aprilie 2019, oraşul Sinaia îşi schimbă întregul parc de transport public local cu autobuze hibrid.

Astăzi, 26 noiembrie, Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia și Valeriu Zaharia, Managing Director Truck & Bus Mercedes-Benz România, au semnat contractul de achiziție a celor 11 autobuze hibrid, finanțate prin proiectul pe fonduri europene „Eco-Bus”, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 3. Prin achiziționarea acestor autobuze se dorește reducerea emisiilor de carbon în orașul Sinaia și dezvoltarea unui transport public de călători modern, de înaltă calitate și eficient.

„ Suntem încântați că oferta noastră a fost selectată și sperăm că sinăienii se vor bucura de autobuzele noastre, recunoscute pentru calitatea superioară.”,-Valeriu Zaharia, Managing Director Truck & Bus Mercedes-Benz România

Achiziția are loc, ca urmare a desfășurării procedurii de atribuire prin licitație publică deschisă a contractului de achiziție de autobuze ecologice, sistem de managementului al traficului și bilete pentru călători.

Contractul de furnizare va avea ca scop livrarea și punerea în funcțiune a 11 autobuze hibrid (diesel-electric), dintre care opt autobuze Citaro K cu lungimea de 9-11 m cu 3 usi și trei autobuze Citaro de 12-13 m cu 2 uși. Autobuzele sunt dotate cu cameră video, internet wireless, sistem GPS în computerul de bord, sistem e–ticketing și rampă pentru persoanele cu dizabilități. Totodata în stațiile de autobuz vor fi montate 18 panouri cu mesaje pentru informarea în timp real a călătorilor asupra timpului de sosire a autobuzelor.

Beneficiile vizate includ creșterea capacității de transport public, extinderea traseelor rutiere și modernizarea sistemului de transport, prin introducerea unui sistem inteligent de management al traficulului.

Valoarea contractului semnat astăzi cu Mercedes-Benz este de  16.111.742,20 lei, fără TVA.

Last modified: noiembrie 26, 2019

Comments are closed.