Administrație Publică

Anunț dezbatere publică Oraș Sinaia – proiect 3 telescaune

mai 31, 2021

Anexa nr. 5.L la procedură

Anunț public privind dezbaterea publică

ORASUL SINAIA

ORASUL SINAIA anunță publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactul asupra mediului, a studiului de evaluare adecvată, pentru proiectul “Dezvoltarea domeniului schiabil Sinaia: zona Vânturiș Varful cu Dor – Piatra Arsa – Cota 2000 – construire instalatie de transport pe cablu tip telescaun Piatra Arsă, telescaun Furnica, telescaun Valea Dorului”, propus a fi amplasat în Sinaia, in golul alpin din Muntii Bucegi, în zona Vanturis – Varful cu Dor – Piatra Arsa – Cota 2000.

  • Telescaunul Piatra Arsa se amplaseaza pe versantul nordic, intre altitudinile aproximative de 2.091 și 1.948 m, intre Varful Furnica si Saua Pelesului;
  • Telescaunul Furnica se amplaseaza pe un versant nord-vestic, intre altitudinile aproximative 2.091 și 1.948 m, intre Varful Furnica si un mic platou situat la cota de 1.948 m.
  • Telescaunul Valea Dorului se amplaseaza pe un versant vestic, intre altitudinile de circa 2.044 și 1.825m, pe un traseu aproximativ paralel cu cel al vechiului telescaun omonim, situat la circa 40 m nord de acesta.

Tipul deciziei posibile luate de Agentia de Protectie a mediului Prahova poate fi emiterea acordului de mediu sau respingerea solicitării de emitere a acordului de mediu.

Rapoartele și studiile, după caz, pot fi consultate la sediul autorității competente pentru protecția mediului APM- Prahova,  Strada Gheorghe Grigore Cantacuzino 306, Ploiești și la sediul Orasului Sinaia, bdul Carol I nr 47, în zilele de Luni – Joi, între orele 09.00-16.00.

Documentele menționate sunt disponibile și la următoarea adresă de internet
http://apmph.anpm.ro/.

Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului, a studiului de evaluare adecvată, a studiului de evaluare a impactului asupra corpurilor de apă și a politicii de prevenire a accidentelor majore sau a raportului de securitate (după caz) va avea loc la sediul Primariei Sinaia, Bdul Carol I, nr 47, în data de 12.07.2021, începând cu orele 14.00.

Publicul interesat poate transmite în scris comentarii/opinii/observații privind documentele menționate la sediul autorității competente pentru protecția mediului APM- Prahova, Strada Gheorghe Grigore Cantacuzino 306, Ploiești , până la data de 12.07.2021.

Vezi anunțul în format pdf AICI

Last modified: mai 31, 2021

Comments are closed.