Administrație Publică

Comunicat de presă anunț începere implementare proiect “Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului Orășenesc Sinaia”

februarie 1, 2024

COMUNICAT DE PRESĂ

“PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

UAT ORAȘ SINAIA în calitate de beneficiar anunță începerea implementării proiectului cu numele: ECHIPAMENTE ȘI MATERIALE DESTINATE REDUCERII RISCULUI DE INFECȚII NOSOCOMIALE ÎN CADRUL SPITALULUI ORĂȘENESC SINAIA”, în cadrul apelului de proiecte „Componenta 12 – investiţia I2. Dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti publice – I2.4. Echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale din cadrul pilonului V: Sănătate şi rezilienţă instituţională” finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, ca urmare a semnării contractului de finanțare cu numărul 940 ⁄ 171/ NOSO din 14 decembrie 2023. 

Numele beneficiarului: UAT ORAȘ SINAIA

Unitate sanitară beneficiară: SPITAL ORĂȘENESC SINAIA 

Obiectivul general al proiectului:

Gestionarea și asigurarea trasabilității instrumentarului și materialului moale steril la nivelul spitalului, în vederea minimizării riscului infecțios prin utilizarea de instrumentar, dispozitive medicale reautoclavabile.

Gestionarea riscului infecțios pentru pacienți, depistare rapidă a patogenilor pentru decizie medicală proptă, adecvată în stabilirea tratamentului respectiv transferului către unități de rang superior pe bază de rezultat de certitudine. 

Prin proiect se vor achiziționa următoarele echipamente / dispozitive medicale:

–  SISTEM COMPLET INTEGRAT A STAȚIEI DE STERILIZARE ÎN CONTAINER, în vederea asigurării condițiilor igienico-sanitare eficiente în ceea ce privește traseul instrumentarului, materialului moale cât și să asigurarea trasabilitatea informatice a acestora

SISTEM AUTOMAT DE HEMOCULTURĂ, care să incubeze, să agite și să monitorizeze continuu (pe bază de lumina reflectată) mediile aerobe și anaerobe inoculate cu prelevate provenite de la pacienți suspecți de bacteriemie, fungemie și /sau micobacteriemie.

Valoarea totală a proiectului: 3.286.988,25 lei cu TVA inclus

Data de începere a proiectului: 14.12.2023

Data finalizării proiectului: 02.05.2024

Cod proiect: PNRR/2022/C12/MS/I2.4 

Date de contact: Corina IFTENIE-PIȘTA, Funcție: Manager de Proiect,  telefon +40738010 021, e-mail: corina.pista@primaria-sinaia.ro

Apel de proiecte gestionat de Ministerul Sănătății, finanțat din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență a României.

Vezi comunicatul în format pdf AICI

Last modified: februarie 1, 2024

Comments are closed.