Administrație Publică

Delegaţia Organizaţiei Mondiale pentru Turism, în vizită la Sinaia!

iulie 5, 2013

Comunicat de Presă

05 iulie 2013

“Sinaia, un oraş neaşteptat de frumos!”

Reprezentanţii turismului mondial şi o echipa de 40 de jurnalişti români şi străini au fost încântaţi de Castelul Peleş, domeniul alpin şi de mâncarea din regiune.

_DSC0998Reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale pentru Turism, oficiali ai guvernului precum şi o echipă de 40 de jurnalişti străini şi români au vizitat în cursul zilei de astăzi oraşul Sinaia. Delegaţia a fost întâmpinată de către Primarul Oraşului Sinaia, Vlad Oprea care i-a însoţit pe oficialii turismului naţional şi mondial, pe toată durata vizitei lor.

Secretarul general al Organizaţiei Mondiale pentru Turism, Taleb Rifai precum şi Ministrul delegat pentru Turism, Maria Grapini au fost surprinşi de frumuseţea şi buna dezvoltare a oraşului şi au declarat că vor susţine promovarea lui la nivel internaţional. Un prim pas în această direcţie a fost făcut de către Primarul Vlad Oprea, care a propus în acest context organizarea unei conferinţe internaţionale, anul viitor, la Sinaia, pe tema turismului montan internaţional. Invitaţii au dat un răspuns pozitiv acestei propuneri.

Vizita delegaţiei oficiale în Sinaia a fost parte a unei conferinţe internaţionale, organizate în aceste zile de către Ministerul Turismului. Invitaţii străini au vizitat la începutul acestei luni Delta Dunarii iar astazi au poposit pentru la Sinaia, de unde au plecat spre Braşov, Sighisoara, Sibiu şi Turda. Vizita lor în oraş a inclus tururi ale Castelului Peleş,  Casinoului precum şi ale domeniului schiabil.

Printre invitatii români şi străini s-au numărat: Taleb Rifai, Secretar General al Organizaţiei Mondiale pentru Turism, Dho Young-shim, Director al Organizaţiei Mondiale pentru Dezvoltarea Turismului Sustenabil (reprezentant din Coreea de Sud), Maria Grapini, Ministru al Turismului si Răzvan Filipescu, Preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Last modified: iulie 5, 2013

Comments are closed.