Administrație Publică

COMUNICAT DE PRESA

septembrie 20, 2013

FESTIVALUL “SINAIA FOREVER” – VIA SINAIA FOREVER

 

Sinaia se pregătește de sărbătoare și are cel mai bun motiv pentru a face acest lucru!

În perioada 27-29 septembrie 2013 se va desfășura Festivalul ”Sinaia Forever ”. Succesul edițiilor trecute ne motivează şi ne determină să nu renunţăm la demersul nostru de a promova cultura şi bunul gust.

Avem un brand, avem 19 ani de atitudine și ne pregătim să întâmpinăm un număr foarte mare de participanți, peste 50 000 înregistrat la edițiile anterioare.

Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia: “ Cu fiecare ediție a festivalului văd cum România se schimbă. Am vrut să avem un eveniment care să treacă dincolo de clasicul concept de “zilele orașului”, am vrut să fie un festival care să arate întregii țări lucrurile de care suntem mândri, am vrut să ieșim din umbra micilor și berii și să vedem cum putem schimba ceva în viața fiecărui participant la festival. De la cel mai mic voluntar până la artiștii care ne încântă serile, există un lanț al muncii și contribuției. De la cel mai bun meștesugar până la cel care îi cumpără arta se formează un lanț al respectului și mândriei, așa se fac schimbările! Acest festival trebuie trăit pentru a fi înteles. Vă aștept pe Via Sinaia! “

CADRUL IMAGINAR

Pe Bulevardul Carol I cadrul imaginar creat vă va purta paşii printr-un adevărat șantier. Aici, în cele 3 zile de manifestări, sunteți invitați să celebram împreună toate acțiunile, lucrurile, elementele și părțile nevăzute ale acestui mare proiect.

Un scris volumetric supradimensionat astfel încât să puteți face poze în mărime naturală cu fiecare litera în diverse pozitii iar, la final, sa compui cadru, cu cadru mesajul “eu sunt Sinaia”.

Toate elementele subterane din marele șantier ies la expozitie. Este momentul să atingeți pentru ultima sau poate prima și singura dată decorurile: cablurile de pe stâlpi, bordurile, canivourile, vârful stâlpiilor de iluminat, catacomebele din centru, tuburile subterane și multe altele…

Decorurile gigant reprezentând uneltele șantierului (pickamer, scară, târnăcop, ciocan, baros, mistrie)  vor avea dimensiuni impresionante și vor transmite povețe pe masura lor.

La finalul proiectului toate aceste elemente vor dispărea pentru totdeauna.

Marian Valerie Panait, Administrator Public: “Sinaia Forever este un festival cu atitudine! Frumusețea lui constă în sentimentele pe care le naște în interiorul fiecărui participant care intră în povestea pe care o construim în fiecare an. Cea mai mare bucurie pentru noi este atunci când cei care au trăit festivalul ne spun cum le-a schimbat un pic viața. Îmi doresc ca toți cei care intră anul acesta în Șantier să preia atitudinea de constructor dată de transformările care au loc în oraș și să o mențină cât mai mult în sufletele lor. Sunt convins că asta îi va ajuta să își facă viața mai bună.”

CU CE VĂ AȘTEPTĂM LA FESTIVAL

Pe Bulevardul Carol I:

–  parada oficială acompaniată de fanfară, delegații din orașele înfrățite (Ilyichevsk – Ucraina, Athis Mons – Franța, Kusadasi -Turcia, Dimona – Israel, Campofelice di Roccella- Italia), jocuri de artificii;

-expoziție vie: jardiniere, bănci, stâlpi, camerete, cabluri, borduri, pavaj, tevi și utilaje care vor prinde viață ;

-jocuri interactive: piese de lego, pietre colorate, pietre de temelie, concurs cu pavele;

Dacă este festival și este sărbătoare, nu puteau lipsi bucatele şi băuturile tradiţionale româneşti, care vă vor aștepta la terasele de pe bulevard.

De asemenea, fiecare participant va găsi câte ceva la meştesugarii şi producătorii veniți din întreaga ţară să vă întâmpine cu produse naturale şi lucruri autentice confecționate manual.

Parcul “Dimitrie Ghica” va răsuna de muzică artiștilor: Andra, Bere Gratis & Friends, Vama, Casa Presei, Antonia, Smiley și Holograf și va străluci în luminile showului cu flăcări ale trupei Crispus și ale focului de artificii.

 

CUM SE VA CIRCULA LA FESTIVAL

Pe întreaga perioadă de organizare şi desfăşurare a festivalului accesul autoturismelor pe bulevardul din centrul oraşului este interzis, circulaţia se va desfăşura doar pe varianta DN1.

B-dul Carol I, pe sectorul de drum Hotel Internaţional (sens giratoriu) până la benzinăria Petrom (vis-a-vis de Casino Sinaia)  circulația va fi restricționată începând de miercuri, 25 septembrie 2013, orele 14.00 până luni, 30 septembrie 2013, orele 06.00

Pe strada Octavian Goga, de joi, 26 septembrie 2013, orele 08.00 pana duminica, 29 septembrie 2013, orele 24.00.

 

Ca în fiecare an, echipa de organizare a festivalului se bucură de susținerea ONG-urilor, a asociaţiilor  deja partenere ale evenimentului și de suportul voluntarilor. Tuturor le mulțumim!

Programul evenimentului și alte informații găsiți pe:

www.facebook.com/primariasinaia

www.sinaiaforever.ro

Last modified: septembrie 20, 2013

Comments are closed.