Administrație Publică

Voluntarii au adus primăvara pe Valea Prahovei

aprilie 17, 2015

1G5A6797Ca o dovadă ca tinerii iubesc natura, un grup de peste 100 de fete și băieți, membri ai grupului TinServ (Tineri în Serviciul Voluntar) și-au petrecut vacanța participând, timp de trei zile, în perioada 13 aprilie – 16 aprilie 2015, la o amplă acțiune de ecologizare a zonelor verzi din orașele Sinaia și Bușteni. Acțiunea este în al treilea an, grupul voluntar crescând de la 11 tineri implicați voluntar, la început, până la 137 de tineri, anul acesta.

Acțiunea, organizată de ASI România (Asociatia pentru Suport si Inițiativă) și susținută de primăriile orașelor Sinaia și Bușteni și de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a reușit să redea zâmbetul de primăvară al naturii în mai multe zone din Sinaia și Bușteni.

Tinerii au strâns gunoaiele aruncate pe traseele turistice, prin pădure, în albiile râurilor și au vopsit balustrade împreună cu voluntarii localnici.

“Le mulțumim acestor tineri care, alături de voluntarii sinăieni, au redat curățenia orașului. Mă bucur că și în acest an, campania de curățenie Verde Crud s-a suprapus cu inițiativa TinServ. Îmi doresc foarte mult ca, într-un viitor cât mai apropiat, oamenii să nu-și mai arunce gunoiul cu atâta nonșalanță, astfel încât aceste acțiuni să nu mai fie necesare“, a spus Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia.

“Este de apreciat că mai există tineri astăzi care să fie interesați și de altceva decât de bani și distracție. Copiii ăștia sunt un semn că lumea încă este normală. Mi-au dat lacrimile când i-am văzut cu câtă bucurie munceau” ne-a declarat un pensionar din Constanța venit la odihnă în Sinaia.

Coordonatorul acțiunii, Valentin Burduloi, care de 3 ani se străduiește să adune tineri din toată țara care să participe la acțiuni ecologice în Sinaia ne-a declarat: “Este al treilea an când facem această acțiune în Sinaia și primul an în Bușteni. Anul acesta, grație finanțării primite de la Asociația pentru Suport și Inițiativă din România, o organizație non-profit, am reușit să ne organizăm mult mai bine și să avem un randament mai mare decât anul trecut. Totodată, implicarea activă a Primăriilor Sinaia și Bușteni a făcut ca acțiunea să aibe rezultate notabile. Îmbucurător este faptul ca celor 130 de tineri veniți, li s-au alaturat un grup de șapte elevi de la colegiul Mihail Cantacuzino din Sinaia. Voluntarii s-au simțit extraordinar, înscriindu-se deja pentru proiectul de anul viitor, pentru că da, dorim să continuăm acest proiect până când societatea va înțelege că locul gunoaielor nu este în natură”.

Acțiunea de ecologizare s-a încheiat cu două concerte care au avut loc la Sinaia și Bușteni, susținute de către tineri implicați în proiectul Tinserv, promovat de televiziunea SperanțaTV și postul de radio Vocea Speranței care aparțin Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

Reprezentanții Bisericii Adventiste spun că a fost o bucurie pentru ei să poată susține o acțiune ecologică în care sunt implicați tineri: “problema cea mai mare a tinerilor este consumarea timpului liber. Există nenumărate atracții, mai mult sau mai puțin nocive pentru tineri, care le ocupă timpul liber. Este o datorie pentru noi ca societate să încurajăm tinerii să se implice în acțiuni voluntare, în special în natură, în activități de grup, în folosul societății”.

Organizatorii ne-au promis că vor veni și anul viitor , iar succesul acțiunii de anul acesta i-a încurajat să se pregătească pentru un numar si mai mare de voluntari.

Last modified: aprilie 17, 2015

Comments are closed.