Administrație Publică

Începând din acest weekend, la Sinaia: Ateliere meșteșugărești, cu implicare din public!

septembrie 10, 2015

În cadrul Proiectului: “Diversitate culturală dincolo de granițe, la Sinaia”
Perioada de desfășurare: 11 – 17 septembrie 2015
Locul de desfășurare a evenimentului: Parcul “Dimitrie Ghica” Sinaia

Afis_DIV_CULT_SINAIA

Centrul Cultural „Carmen Sylva” Sinaia, în parteneriat cu Primăria Sinaia, derulează, în perioada 11 – 17 septembrie 2015, în Parcul „Dimitrie Ghica”, evenimentul „Ateliere meșteșugărești la Sinaia”.

Evenimentul are loc în cadrul Proiectului: “Diversitate culturală dincolo de granițe, la Sinaia”, mesajul cheie al proiectului fiind „Unitate în Diversitate Culturală!”
500 de elevi ai școlilor sinăiene, 40 de copii institutionalizați în Centrul de Plasament Sinaia, alături de turiștii și localnicii interesați, vor fi pentru câteva zile, ucenicii celor 20 de meșteșugari din țară și din orașele înfrățite Kusadasi–Turcia, Ohrid-Macedonia și Thame–Anglia, (8 români, 6 reprezentanți ai comunității rome, 3 turci, 2 macedoneni și 1 englez) participanți la evenimentul cultural.
O parte din obiectele realizate în cadrul atelierelor vor putea fi admirate la expoziția permanentă de la Centrul Cultural “Carmen Sylva” ce va fi amenajată la finalizarea proiectului.
Atelierele şi consumabilele pentru realizarea obiectelor sunt gratuite.
În acest context, vă așteptăm să participați zilnic, în perioada 11-17.09, orele 10,00-18,00 în Parcul “Dimitrie Ghica”, la atelierele meșteșugărești interactive în cadrul evenimentului cultural de promovare a proiectelor privind artele spectacolului, arta plastică și arta vizuală.
Prin acest proiect se urmărește promovarea educației prin artă și cultură, întărirea mobilității transfrontaliere a artiștilor plastici dincolo de țările lor de origine, creșterea conștientizării diversității culturale inclusiv a culturii comunității rome, consolidarea și promovarea tradițiilor culturale ale comunităților reprezentate în proiect.

– Operatorul de Program: Ministerul Culturii – Unitatea de Management a Proiectului
– Programul din care este finanțat proiectul: PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european” finanțat prin Granturi SEE 2009-2014
– Obiectivul proiectului constă în promovarea și consolidarea diversității culturale și a dialogului intercultural.

Last modified: septembrie 11, 2015

Comments are closed.